2021-02-18
平時都成日黎祥發食午餐,因為佢個午餐真係超抵,份量多兼且種類多! 平時食開佢嘅雞脾,其實都冇食過其他,今次就叫左個麻辣雞翼、西多、沙爹牛米粉($45),同埋一個下午茶餐,有炸薯條、吉列魚柳、煎薯餅。麻辣雞翼、西多、沙爹牛米粉($45)麻辣雞翼 第一次食佢個麻辣雞翼,有三隻,麻味唔算重,但係都有啲辣,啲雞翼都幾大隻,雞肉都滑。西多士今次好食,佢個西多士係半份嘅,但係好厚好香,中間夾住花生醬。 上次有個唔係咁好嘅經歷,個西多士超硬,店員仲要話因為我唔係即刻食-_- ,但係明明西多一到我已經即刻食,不過上次佢都有換第二樣畀我。沙爹牛肉米粉都ok,普通質素,牛肉偏淋,但都多牛肉。下午茶 薯條、煎薯餅、吉列魚柳 ($39)第一次叫佢個下午茶餐,其實係冇咁抵,但係可以㨂3樣小食,下午茶份量岩岩好。薯條 平時跟餐冇架,呢個係下午茶先有,係普通茶記薯條feel。煎薯餅外型唔講以為係蘿蔔糕,佢唔似薯餅,平時薯餅入面多數都係一粒粒薯仔,但係呢個唔係咁。佢似煎薯蓉多啲,都幾特別嘅。吉列魚柳冇咩魚味,而且比較淋,外皮係脆嘅。整體黎講都唔錯。
麻辣雞翼、西多、沙爹牛米粉($45)
麻辣雞翼
西多士
沙爹牛肉米粉
都ok,普通質素,牛肉偏淋,但都多牛肉。
下午茶 薯條、煎薯餅、吉列魚柳 ($39)
薯條
平時跟餐冇架,呢個係下午茶先有,係普通茶記薯條feel。
煎薯餅
吉列魚柳
冇咩魚味,而且比較淋,外皮係脆嘅。整體黎講都唔錯。