2024-01-15 255 瀏覽
位於旺角鬧市嘅Cafe-Coffee Break☕️環境寬敞,裝修設計簡約舒適☺️提供一系列嘅輕食、意粉、主食、甜品及咖啡,有好多選擇🤩啱晒同朋友傾計聚會🥳今次我同朋友試咗二人晚餐,有前菜、湯、主菜、飯或意粉、甜品同飲品,都只係三百幾蚊,好抵食👍🏻意大利火腿拼凍肉拼盤前菜揀咗意大利火腿拼凍肉拼盤,排得好靚😍意大利火腿煙燻味重,肉質柔軟、甘甜芳香同味道細緻😚凍肉火腿味道濃烈柔軟,充滿鹹香味👍🏻拼盤仲會跟埋沙律同麵包🥗🥖香煎美國安格斯肉眼扒主菜可以揀羊架、黑毛豬或者肉眼,我揀咗安格斯肉眼扒🥩大大件非常厚切🤩牛肉味香濃,肉質軟腍😝肉汁豐富💦另外配埋炒雜菜,有西蘭花、椰菜花、薯仔、紅蘿蔔等等🥦🥔🥕松子仁青醬帶子意粉另一款主菜可以選擇餐牌內任何意粉或意大利燴飯,亦可加錢升級轉扒類🥩我揀咗松子仁青醬帶子意粉🍝青醬有獨特嘅馥郁香氣,用蔬菜製成嘅醬汁,味道濃郁清新🌿帶子鮮甜,意粉充滿青醬嘅味道,口感彈牙😛楓糖千層蛋糕餐甜品係楓糖千層蛋糕🍰口感有啲似拿破崙, 甜甜地散發淡淡楓糖香氣🍯上面有一層好結實嘅cream☁️口感層次豐富😛飲品方面選擇好多,我地叫咗水蜜桃果粒茶同藍莓果粒茶🫖水蜜桃甜甜地🍑而藍莓就酸酸甜甜

意大利火腿拼凍肉拼盤

香煎美國安格斯肉眼扒

松子仁青醬帶子意粉

楓糖千層蛋糕

飲品方面選擇好多,我地叫咗水蜜桃果粒茶同藍莓果粒茶🫖水蜜桃甜甜地🍑而藍莓就酸酸甜甜🫐加入蜜糖後,果味更突出🍯