2024-10-31
Hotel COZi悅品酒店《The Platter》最近推出南歐風味火腿 • 平日半自助晚餐,我同朋友本身就鐘意食Parma Ham,網上睇左半自助餐價錢唔算費,最平由開始都有。食物種類係預期之外,而且有質素,正!冷盤佢有凍海鮮,雜錦火腿同沙律。蝦,藍青口同翡翠螺等等食落都好新鮮。蝦肉爽口彈牙,青口同螺夠晒鮮甜 炸物,芝士拼盤,雜錦火腿,紫薯沙律,意粉沙律同凱撒沙律都有。仲有得整個自選沙律,好多選擇!我就加左好多Parma ham同蜜瓜配搭沙律🤣芝士,炸薯波,蝦餅都好食!自助餐區仲有中西式餐湯,唔同款式餐包可以自助烘熱,配湯一流。當日我嘅野菌忌廉湯好濃郁,夠晒香滑!主菜方面揀左波士頓龍蝦同安格斯肉眼扒。龍蝦表面鋪滿晒芝士,再用火槍輕輕炙燒。龍蝦預先開左邊,可以輕鬆拆起成大舊龍蝦肉,龍蝦肉質彈牙,新鮮可口,啖啖肉大滿足。海鹽烤美國安格斯肉眼配紅酒汁,份量多,肉質夠嫩,我地叫7成熟都唔會鞋口,牛扒肉味又豐富,表面煎得夠香口,就咁食牛扒原味已經好好味。甜品包括窩夫同幾款甜點,雪糕就係本土Cocoberry,芝麻口味都好特別,香氣又唔會太甜。窩夫好落香脆,可以自己Diy醬料同toppings
主菜方面揀左波士頓龍蝦同安格斯肉眼扒。
甜品包括窩夫同幾款甜點,雪糕就係本土Cocoberry,芝麻口味都好特別,香氣又唔會太甜。窩夫好落香脆,可以自己Diy醬料同toppings.脆皮泡芙,豆腐花,木糠布甸,全部甜品都好岩我口味,就算好飽都要食!食返啲新鮮香甜西瓜,哈蜜瓜同菠蘿扮下健康,自我欺騙一下。