2019-11-11 78 瀏覽
最近朋友係炮台山搵到份新工,已返工三個多月。約佢食個晚餐,了解一下佢是否適應新環境。我哋揀左龍門冰室,除左因為近砲台山港鐵站,交通方便外,食物選擇款式多,早餐,午餐,下午茶餐,晚餐,一日多餐照顧周到,最重要係價錢大衆化。今晚嘅精選晚餐B2鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁C5蒜香鮮帶子炒西蘭花(配白飯)再加個生菜套餐送多士、餐湯、咖啡或茶两份多士都焗到金黃香脆,好有牛油香味。餐湯只要了一個,避免浪費食物。湯同平時飲嘅忌廉湯吾同,冇咁漏,又吾會太咸。餐飲點了杯杏仁霜,味道不太甜。另外一杯加$7改熱辣辣香滑鮮奶。全走生菜够健康,鮮甜爽脆。鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁份量十足,麵條分明,炒得夠乾身,每條麵條都好滋味,鐵板令一丁麵多一份焦香味。蝦仁大大隻爽口彈牙,配菜都攞左吾少分㗎。蒜香鮮帶子炒西蘭花(配白飯)西蘭花嫩綠,配搭鮮甜軟腍帶子,簡簡單單中充滿獨特蒜香味,好快就KO成碗白飯。餐廳冇加一抵食。食物同服務質素高,會再光顧的。

今晚嘅精選晚餐
B2鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁
C5蒜香鮮帶子炒西蘭花(配白飯)
再加個生菜

套餐送多士、餐湯、咖啡或茶
两份多士都焗到金黃香脆,好有牛油香味。

全走生菜够健康,鮮甜爽脆。

鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁

蒜香鮮帶子炒西蘭花(配白飯)
餐廳冇加一抵食。食物同服務質素高,會再光顧的。