2021-10-27
深水埗近年都開咗唔少cafe同特色小店,轉眼間變成文青集中地!最近得知呢度新開咗一間靚cafe🤩 趁禮拜六即刻同條佬一齊去!Cafe 外觀好小清新,白色磚牆被綠色植物包圍住,遠遠睇到都覺得好搶眼👀 Cafe裝修係行簡約風,以淺木色系同白色作主。不過店面同環境唔係最吸引我嚟嘅原因,真正嘅原因係呢度有printing coffee啊🤩💕 啱哂我呢啲熱衷於打卡嘅人🤣店內有提供主食同甜品,主食有意粉同豬肋骨選擇;甜品有千層蛋糕、脆多士、牛角窩夫同卷蛋。呢度咖啡選擇都唔少,有十五款!款式當中比較少見係佢哋有氮氣咖啡😯 可惜當日無緣飲到,唯有下次再試!除咗咖啡,亦有其他飲品可以揀💁🏻♀️❤️ Photo Coffee $55嘩!係教主啊🤩 見到真係心花怒放,即刻係咁打卡🤣 唔捨得飲啊! (我喺Story tag咗 Anson Lo,佢真係有睇🙊)個咖啡底我揀天然海鹽焦糖咖啡,面頭有一層薄薄嘅奶蓋,咖啡甘醇奶泡綿密,咖啡芳香濃郁,有一絲焦糖甜味作點綴,唔會過甜。鹹甜交織又令咖啡更有層次,更相得益彰。**提提大家最好order前揀定自己心水嘅相再share俾店員,程序簡單👌🏻❤️ Espresso Ton
❤️ Photo Coffee $55 嘩!係教主啊🤩 見到真係心花怒放,即刻係咁打卡🤣 唔捨得飲啊! (我喺Story tag咗 Anson Lo,佢真係有睇🙊)
❤️ Espresso Tonic $48 Tonic water 同espresso 分開上,顧客可以自己調配。
咖啡偏fruity,tonic water 中和咖啡果酸同甘苦嘅味道,氣泡帶來口感刺激,好清爽!
❤️ 9層奶油千層蛋糕 (Tiramisu) $38 本來想叫卷蛋,可惜賣哂,所以叫咗個千層蛋糕嚟試。呢個千層蛋糕有九層班戟皮,層次分明,每層都夾著厚厚嘅忌廉,忌廉幼滑,奶味濃,唔會太甜膩。
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅咖啡真係唔錯👏🏻 Photo Coffee絕對係佢哋嘅賣點之一,價錢又唔算貴,其他鋪頭都賣至少$8x啦👀 呢度自訂圖案都係賣$55真係抵☕️
如果想喺深水埗揾間 cafe 靜靜哋過一個下晝嘆個靚啡,去呢間就適合不過~😌