2023-11-07 235 瀏覽
在鬧市一堆舊建築物中的一個小角落,不細心或者不會發現。KK Coffee Here 很的的骰骰,是一間很別致的咖啡店。整間店的座位並不多,但卻有一種舒服感。需要先點餐和付錢,在沖咖啡和煮食時都能聞到很香的味道。🥐炒蛋窩夫牛角包多士 (HKD 78)頗喜歡沙律菜的份量都幾多,而且配的是黑醋。炒蛋亦炒得很香滑,和酥脆的牛角包很夾。☕️Latte (HKD42)拉花看起來不錯。醇厚滑順的口感,奶味重也不失咖啡香。☕️Mocha (HKD 50)可能因為是凍飲的關係? 感覺朱古力味道不算太明顯。但對於不喜歡咖啡的酸就這杯還不錯的。就算不吃東西,我都見有客人一邊品嚐咖啡,一邊聊天。另外也歡迎外賣咖啡的呢。
在鬧市一堆舊建築物中的一個小角落,不細心或者不會發現。
整間店的座位並不多,但卻有一種舒服感。
需要先點餐和付錢,在沖咖啡和煮食時都能聞到很香的味道。

🥐炒蛋窩夫牛角包多士 (HKD 78)
頗喜歡沙律菜的份量都幾多,而且配的是黑醋。
炒蛋亦炒得很香滑,和酥脆的牛角包很夾。
炒蛋窩夫牛角包多士

☕️Latte (HKD42)
拉花看起來不錯。醇厚滑順的口感,奶味重也不失咖啡香。
Latte

☕️Mocha (HKD 50)
可能因為是凍飲的關係? 感覺朱古力味道不算太明顯。
但對於不喜歡咖啡的酸就這杯還不錯的。
Mocha

就算不吃東西,我都見有客人一邊品嚐咖啡,一邊聊天。
另外也歡迎外賣咖啡的呢。
2023-10-29
炒蛋窩夫牛角包多士
Latte
依期喺附近返工,睇OpenRice啲評論都唔錯,尤其睇到話有我想食嘅卡邦尼意粉同牛角包窩夫,而且窩夫唔算太大一個都食得哂,就想去戰一戰!去到發現冇咗卡邦尼意粉嗌🥲問返原來係考慮到夏天天口熱,客人可能喜好食返啲凍嘢,所以暫時轉咗做冷烏冬,冬天先會轉返卡邦尼,咁就有點可惜了🥲但由於午膳時間有限,都照叫嚟試試佢我都係鐘意creamy濃味嘢多啲🌝依個啱口味比較清淡嘅人~個豚肉幾惹味!同埋豆腐都好食❤️我諗直接用豆腐啲芝麻醬撈烏冬會更得我心!熱朱古力可愛的小狗(應該🤣)造形!可以用嚟打個靚卡味道方面都ok 嘅,偏苦,鐘意甜啲嘅可以柯打嗰陣時講聲~好彩仲有另一個想食嘅牛角包窩夫!分量啱啱好,雪糕球好好味唔係用cheap嘢,窩夫又夠香脆,配搭起上嚟好好食❤️為咗個窩夫 覺得都值得俾返個好評,而且服務態度幾好,幾貼心嘅😆

去到發現冇咗卡邦尼意粉嗌🥲

讚岐冷烏冬豚肉定食

我都係鐘意creamy濃味嘢多啲🌝
依個啱口味比較清淡嘅人~
個豚肉幾惹味!同埋豆腐都好食❤️
我諗直接用豆腐啲芝麻醬撈烏冬會更得我心!

香濃朱古力

熱朱古力
可愛的小狗(應該🤣)造形!可以用嚟打個靚卡
味道方面都ok 嘅,偏苦,鐘意甜啲嘅可以柯打嗰陣時講聲~

特色迷你牛角包窩夫

好彩仲有另一個想食嘅牛角包窩夫!

特色迷你牛角包窩夫
2022-06-28 320 瀏覽
深水埗實在有太多文青打卡cafe ,呢兩年愈開愈多。行兩條街總會有一間係附近~而呢間cafe 店子小小,沒有網紅打卡位,但如果想找個寧靜的空間,靜靜的享受一杯咖啡和工作,這裡是個不錯的選擇😉
2021-12-14 352 瀏覽
❤️深水埗新開coffee shop, 店舖細細好骨子,麻雀雖小五臟俱全,充滿人情味好好feel👍🏻食物絕對唔馬虎,我直頭覺得好食,咖啡好飲又香濃👍🏻📍latte x 2📍Carbonara (一路煮已經聞到好香,佢每一條意粉掛汁掛得好,麵條軟硬適中,性價比好高👍🏻)📍特色迷你窩夫配雪糕(呢個勁有驚喜,將牛角包壓扁做窩夫,而且一D都唔迷你,每一啖都食到牛角包味配上薄荷朱古力雪糕,切落去仲要係脆卜卜,好好味又創新👍🏻😋)店內仲會提供打印奶蓋圖片咖啡只需要飲品原價加$10,應該唔少鏡粉會去打印自己嘅偶像出嚟🥰食物:8.5/10抵食:9/10環境:8/10。。

食物絕對唔馬虎,我直頭覺得好食,咖啡好飲又香濃👍🏻

📍latte x 2
📍Carbonara
📍特色迷你窩夫配雪糕

食物:8.5/10
抵食:9/10
環境:8/10

2021-12-11 524 瀏覽
/𝐾𝐾 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝐻𝑒𝑟𝑒 🇭🇰/#sa深水埗篇 #sacafe篇 ➖➖➖<cp 值高咖啡小店🙆🏻‍♀️> ➖➖➖相信深水埗多cafe 大家都知啦!如果想避開人潮唔想同人迫住等位又想填飽個肚 靜靜地飲啡食飯呢間都係唔錯嘅選擇☺️☺️價錢十分合理 最平$70左右就有1 set 店舖位於荔枝角道 偏離大南街楓樹街少少未必咁易發現 好易走漏眼😂店舖亦主打相片打印飲品! 鍾意可以揀自己想打印嘅相整❤️❤️都係+$10 老闆仲好nice 整左杯相片打印嘅奶泡俾我地打卡🤣我朋友揀左Jeffrey ➖➖➖1️⃣西班牙伊比利亞豬肋骨 $65 🌟如果lunch 唔想太heavy 都可以食呢個豬肋骨肉質鬆化🤤唔會好乾調味適中 用左啲香料同黑椒帶出肉味!伴碟嘅薯蓉都好食☺️☺️夠綿 有少許牛油香➖➖➖2️⃣ 特色迷你牛角窩夫配雪糕 $48 🌟雖然話迷你 但其實都算幾大份!雪糕有四款口味 揀左tiramisu 🤤入面有少少餅碎 牛角窩夫新鮮酥脆真係幾似平日食牛角包嘅質感係難切少少~➖➖➖ 3️⃣mocha +$17 4️⃣latte +$17 Lunch set +$17 就有熱咖啡係幾抵 朋友飲左latte 我就揀左
/𝐾𝐾 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝐻𝑒𝑟𝑒 🇭🇰/
#sa深水埗篇 #sacafe篇
<cp 值高咖啡小店🙆🏻‍♀️>
➖➖➖
相信深水埗多cafe 大家都知啦!
如果想避開人潮唔想同人迫住等位
未必咁易發現 好易走漏眼😂

1️⃣西班牙伊比利亞豬肋骨 $65 🌟
如果lunch 唔想太heavy 都可以食呢個
豬肋骨肉質鬆化🤤唔會好乾調味適中
用左啲香料同黑椒帶出肉味!
伴碟嘅薯蓉都好食☺️☺️夠綿 有少許牛油香

2️⃣ 特色迷你牛角窩夫配雪糕 $48 🌟
雖然話迷你 但其實都算幾大份!
雪糕有四款口味 揀左tiramisu 🤤
入面有少少餅碎 牛角窩夫新鮮酥脆
真係幾似平日食牛角包嘅質感
係難切少少~

3️⃣mocha +$17
4️⃣latte +$17
Lunch set +$17 就有熱咖啡
係幾抵 朋友飲左latte 我就揀左mocha
朱古力同咖啡味平衡得幾好!

📍KK coffee here
Mocha
我沿着黃竹街步行到呢度,走到盡頭的荔枝角道街角,就見到此咖啡店,白色外牆身和綠柔柔的草皮,好吸睛,行過一定會望。店內就四四方方,的的骰骰,座位不多,但自然光充足,坐喺度hea下都幾好㗎。餐牌上以甜品和咖啡為主,價錢方面都好平民價。特色迷你牛角窩夫配雪糕 (HK$48).呢個牛角窩夫,一點也不迷你,真係用一個牛角包壓到變窩夫,是充滿牛油香和酥脆嘅口感.上面加上一球雪糕,有4隻口味,我揀咗Movenpick嘅薄荷朱古力雪糕Mocha (+HK$17).奶泡不錯,拉花靚和持久.朱古力比例係不錯

餐牌上以甜品和咖啡為主,價錢方面都好平民價。

特色迷你牛角窩夫配雪糕 (HK$48)

特色迷你牛角窩夫配雪糕  &  Mocha

Mocha (+HK$17)
.奶泡不錯,拉花靚和持久
.朱古力比例係不錯

2021-11-05
2021-11-02 236 瀏覽
轉角位比呢間cafe吸引咗~見到Menu吾洗100元就食到個set,即刻入去試下!裏面地方得4個位,但坐得幾舒服,最好嘅地方係非繁忙時間不設限時,同朋友chill咗成個下午🤭🤭🤭卡邦尼虎蝦魷魚意大利麵Squid Game 咁Hit~一定要點啦!除咗Q彈嘅魷魚,仲有3大隻爽口虎蝦!醬汁不會太膩~加入少少煙肉、洋蔥粒,又香又有口感!9層奶油千層蛋糕提供4款口味:士多啤梨、抹茶、原味和Tiramisu!可惜,今日tiramisu 賣晒,唯有試下原味!餅皮薄得來有點煙韌,入口食得出一層一層的質感,厚薄均一,忌廉幼滑。Latte 套餐價+$17-$20就有,親民的價格!咖啡師仲拉咗難度頗高的海馬,非常厲害。除了醇厚滑順的口感,更帶著豐富的果香。咖啡師都好專業,有咩想知,不妨問問咖啡師,他們都好樂意和大家交流👍🏻
轉角位比呢間cafe吸引咗~

見到Menu吾洗100元就食到個set,即刻入去試下!

9層奶油千層蛋糕

Latte

深水埗近年都開咗唔少cafe同特色小店,轉眼間變成文青集中地!最近得知呢度新開咗一間靚cafe🤩 趁禮拜六即刻同條佬一齊去!Cafe 外觀好小清新,白色磚牆被綠色植物包圍住,遠遠睇到都覺得好搶眼👀 Cafe裝修係行簡約風,以淺木色系同白色作主。不過店面同環境唔係最吸引我嚟嘅原因,真正嘅原因係呢度有printing coffee啊🤩💕 啱哂我呢啲熱衷於打卡嘅人🤣店內有提供主食同甜品,主食有意粉同豬肋骨選擇;甜品有千層蛋糕、脆多士、牛角窩夫同卷蛋。呢度咖啡選擇都唔少,有十五款!款式當中比較少見係佢哋有氮氣咖啡😯 可惜當日無緣飲到,唯有下次再試!除咗咖啡,亦有其他飲品可以揀💁🏻‍♀️❤️ Photo Coffee $55嘩!係教主啊🤩 見到真係心花怒放,即刻係咁打卡🤣 唔捨得飲啊! (我喺Story tag咗 Anson Lo,佢真係有睇🙊)個咖啡底我揀天然海鹽焦糖咖啡,面頭有一層薄薄嘅奶蓋,咖啡甘醇奶泡綿密,咖啡芳香濃郁,有一絲焦糖甜味作點綴,唔會過甜。鹹甜交織又令咖啡更有層次,更相得益彰。**提提大家最好order前揀定自己心水嘅相再share俾店員,程序簡單👌🏻❤️ Espresso Ton
除咗咖啡,亦有其他飲品可以揀💁🏻‍♀️

❤️ Photo Coffee $55
Photo Coffee

❤️ Espresso Tonic $48
Espresso Tonic
Tonic water 同espresso 分開上,顧客可以自己調配。

Espresso Tonic
咖啡偏fruity,tonic water 中和咖啡果酸同甘苦嘅味道,氣泡帶來口感刺激,好清爽!

❤️ 9層奶油千層蛋糕 (Tiramisu) $38
9層奶油千層蛋糕 (Tiramisu)
本來想叫卷蛋,可惜賣哂,所以叫咗個千層蛋糕嚟試。呢個千層蛋糕有九層班戟皮,層次分明,每層都夾著厚厚嘅忌廉,忌廉幼滑,奶味濃,唔會太甜膩。

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅咖啡真係唔錯👏🏻 Photo Coffee絕對係佢哋嘅賣點之一,價錢又唔算貴,其他鋪頭都賣至少$8x啦👀 呢度自訂圖案都係賣$55真係抵☕️
如果想喺深水埗揾間 cafe 靜靜哋過一個下晝嘆個靚啡,去呢間就適合不過~😌
2021-10-23
$70.5 (下午茶)
2021-10-25 173 瀏覽
踢走Monday blue最好嘅方法就係回味一吓weekend的美好🥰 岩岩過咗個超美好的weekend,因為同Ian嚟咗個近距離接觸💓🤣講緊嘅係去試咗photo print coffee🤣🤣🤣 呢間喺深水埗嘅cafe都有print coffee玩,唔洗大排長龍,價錢仲好抵🤣 喺所有飲品上面加photo print都只係加十蚊!🤩🤩🤩仲貪佢小店人少少,做個低調的鏡粉🤣 (本人同ian一樣比較怕羞同低調🤣🤣🤣)卡邦尼虎蝦魷魚意大利麵 $58蝦肉彈牙,味道ok, 份量比較少, 由於餐廳廚房比較細,感覺主食唔係佢哋嘅主打,不過未食午餐嘅朋友都可以叫嚟試吓特色迷你牛角窩夫配雪糕 $48牛角窩夫超級脆!唔介意甜品做主食嘅朋友建議直接叫呢個甜品食飽個肚🤣🤣🤣 牛角窩夫由頭脆到落尾,即使雪糕溶咗落去,都仲保持到香脆👍🏻👍🏻 朱古力雪糕亦都非常好味,中間仲有朱古力粒,同埋唔會融得好快,可以慢慢食🥰👍🏻Caffe latte 加配$17 (photo print +$10)呢杯咖啡先至係我嚟食嘅原因😍 咖啡機入邊已經預設左一啲相片,相信已經有好多鏡粉嚟試過🤣 除咗整人物,亦都可以整唔同嘅圖案,仲有一個8

講緊嘅係去試咗photo print coffee🤣🤣🤣

卡邦尼虎蝦魷魚意大利麵 $58

特色迷你牛角窩夫配雪糕 $48

呢杯咖啡先至係我嚟食嘅原因😍 咖啡機入邊已經預設左一啲相片,相信已經有好多鏡粉嚟試過🤣 除咗整人物,亦都可以整唔同嘅圖案,仲有一個8號風球嘅標誌添🤣 除咗有得睇之外,咖啡飲落都好香濃👍🏻 中途都見到有對咖啡好講究嘅人嚟試飲其他咖啡☕️

餐廳喺正轉角位, 裝飾都幾chill, 不過座位真係唔多,特登嚟打卡嘅朋友建議先book位,如果唔係真係可能要坐門口啦😂😂
值得去嘗試同支持嘅咖啡小店,雖然係小店但係環境舒服,店鋪design靚,無論係咖啡定甜品都好食。香港有打印咖啡嘅店唔多,所以算係呢間店嘅特色之一。雖然今次冇試打印咖啡,不過店內有見到d相真係幾靚,下次可以試😋🥰
2021-10-15
2021-10-12 131 瀏覽
不嬲極少寫食評(劣評除外🤣)但今日試咗呢間用心經營的小店,覺得值得支持!💪🏻點舖小小,但從裝修、食物、detail位睇到店主的用心。不大的空間備有空氣清新機,從枱櫈到餐牌都睇到店主好著重每個細節位,仲細心備有籃仔放袋。店內乾淨、光猛,舒服。👍🏻主打咖啡有好多選擇,我揀咗凍海鹽焦糖咖啡加奶蓋,將所選相片airdrop比店員,就可以在飲品上打印出想要的相片。咖啡一流,唔會好甜,有焦糖味但唔會冇晒咖啡香,奶蓋冇出面的珍奶店咁甜我個人是喜歡的。❤️阿女叫左抺茶latte奶蓋,佢話以佢飲咗咁多間的經驗來講呢度係排1/2。🤣食物選擇唔多但叫咗兩樣食物水準都係唔錯的,tiramisu千層蛋糕,唔會太甜太漏,好味😋推介西班牙豬肋骨,肉質同香味都一流,連個薯蓉我哋都食晒。下次去會試吓其他咖啡/茶,仲有個大蝦意粉都想試吓😊
推介西班牙豬肋骨,肉質同香味都一流,連個薯蓉我哋都食晒。
下次去會試吓其他咖啡/茶,仲有個大蝦意粉都想試吓😊
2021-10-12
  • 海鹽焦糖咖啡奶蓋
  • 西班牙豬肋骨
☕️️ Cafe for chilling — KK Coffee Here✨有驚喜嘅ssp小店 • 仲有Anson Lo Coffee😍😌#90cp深水埗篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖深水埗名店十常八九我想食左好多次都食唔到🤦🏻‍♂️ 次次都等到傻 學jb話齋waitin waitin淨係得個等🥲 早排想去點又係爆到傻 又俾我發現左對面有間新開cafe又幾refreshing feel 就去試試佢😙美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨卡邦尼虎蝦魷魚意大利麵 $58淨係d大蝦🍤同魷魚🦑 都夠哂吸引 好足料!! 大蝦都好有驚喜好爽口 意粉個汁都好夠味🤤 真心估佢唔到🙌🏻☕️ Iced Latte $45☕️ Iced Mocha $472杯嘅presentation 都唔差😆 大熱天時一定要飲iced!! Mocha嘅朱古力味道好濃🍫 好啱鐘意朱古力味重嘅你😎 Latte都唔錯但奶味比較重✨☕️ 驚喜推薦 — Printing Coffee $58✨估佢唔到原來佢都有printing coffee😍
#90cp深水埗篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨卡邦尼虎蝦魷魚意大利麵 $58

☕️ Iced Latte $45
☕️ Iced Mocha $47

估佢唔到原來佢都有printing coffee😍 即刻order左多杯AnsonLo 奶蓋綠茶🍵🤣 我鐘意佢嘅奶蓋唔太濃 唔會太搶 抹茶味都出🤤 都幾正 最重要有得打卡📸😆

💰Total: $230

✅ 店舖位置真係細左d 但都幾有台灣嗰d文創小店feel🤣 食物質素都唔差😎 最緊要有教主🥰 加爆分!!!!!

➖➖➖➖➖
📍 KK Coffee Here (深水埗)
深水埗荔枝角道202號A號舖
2021-09-20 201 瀏覽
呢間第一次去,試左2種咖啡一款手沖 墨西哥 出品好濃烈酒香味,入口感覺好厚身,不似一般手沖會比較薄身。味道層次比較多,會又好香果味,小小woody.酒味,咖啡味!另一款係cold brew 小小果酸味,煙燻味,咖啡味好出。店長推介燒RIBS 做得好出色 因為比較厚身,要做到外脆而入面仍然有肉汁,鬆軟入口不會似食柴,而且仲有好甜車厘茄,先放入焗爐一陣,出黎放碟,剛剛做到入口皮肉分離。好講廚師功夫。蕉糖燉蛋 ,有人覺得外層不夠脆,睇得出做法不同,外層味濃,中間比較厚身,蛋味會較濃,到下層比較流心,明顯加左忌廉,所以會較流心

呢間第一次去,試左2種咖啡
一款手沖 墨西哥 出品
另一款係cold brew
小小果酸味,煙燻味,咖啡味好出。

2021-09-19
午餐
  • 豬肋骨
深水埗出咗名多咖啡店 老實講試咗咁耐都未試哂🤣 早排見到深水埗名店十常八九對面開咗間新鋪 決定膽粗粗去試吓 點知都有d驚喜😱😆味道質素 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️店舖環境 🏬: ⭐️⭐️⭐️⭐️員工服務 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭機率 😍: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店舖面積唔算太大 正宗小店 不過咖啡嘅味道唔錯 試咗兩杯味道唔錯都算濃郁nutty d☕️ 重點係佢嘅咖啡居然有得print嘢!! 都算有啲賣點🤫 而且仲有啲小食 好似係窩夫🧇 蛋糕 仲有焦糖布甸🍮 不過我就冇試哂啦當然 推薦大家試吓呢間!

味道質素 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
店舖環境 🏬: ⭐️⭐️⭐️⭐️