2023-04-14
補慶祝生日 梗係要食返餐好架啦 去左美孚食Omakase 一出地鐵站行2-3分鐘就到呢到鋪位晤係好大 Bar 枱位真係要book 先有 所以記得要book 位時request bar 枱呀Omakase 廚師發辦由師傅挑選當日最靚嘅食材 望住師父傅整 係開心嘅我生日梗係擇個豐富啲嘅比自己啦🌸Supreme Omakase $1400❤️時令前菜三款✅螢光魷魚沖漬 - 好入味 晤會過咸 好鮮味✅蟹肉凍 -有驚喜呀 入面有蟹肉仲有啲秋葵 加埋三文魚子 絕配✅水雲墨魚-有柚子香 好清新❤️刺身7款✅兵庫縣黃金武士蠔 -原來一年出一次 厚身 重蠔味 晤好睇佢細細仔 加埋梅酒凍 鮮到不得了✅鮫鰈魚薄切有4片 加埋柚子皮 好清 彈牙 有小小脆口✅日本白象拔蚌呢個掂 特別爽口 厚切 仲有小小青檸香✅汁煮帆立貝XL size 醬汁晤會蓋過帆立貝嘅鮮味 ✅牡丹蝦 加左蝦膏同蝦子 真係食到咩叫鮮味 咿✅拖羅入口即化 完全無筋 晤需要豉油 淨係配紫蘚葉✅煙薰鰹魚第一次食鰹魚 即時煙薰 有陣陣檀木香氣估你晤到魚肉鮮嫩 有小小鐵銹味 ❤️壽司5款✅新鮮北寄背壽司 貝柱位超爽膽 味濃 北寄貝鮮甜又帶點檸香 爽脆 好好好
我生日梗係擇個豐富啲嘅比自己啦
✅拖羅
入口即化 完全無筋 晤需要豉油 淨係配紫蘚葉
✅煙薰鰹魚
❤️壽司5款
✅新鮮北寄背壽司 貝柱位超爽膽 味濃 北寄貝鮮甜又帶點檸香 爽脆 好好好味 有驚喜
✅深海池魚壽司 好彈牙 深海池魚食得多 彈牙到禁 真係好難得
✅鯖魚壽司 輕輕燒過 嘩好香甜 紫菜香脆好重要 正
✅沙甸魚卷 好鮮甜呀 入面有啲瓜 好爽脆 好有驚喜
✅海膽杯 有好多富山蝦 同馬糞海膽 加埋金箔 夠晒矜貴 真係未食過禁甜嘅海膽 係supreme 餐先有 ,Deluxe 餐就食海膽壽司
❤️清酒煮北海道赤鮑魚 (Deluxe 餐先有)
北海道赤鮑魚配埋肝醬 大大隻鮑魚切片 夠晒淋身 彈牙加埋肝醬 無得輸
❤️碎蔥吞拿魚腩手卷
係我食過最好味嘅碎蔥吞拿魚腩手卷 碎蔥吞拿魚腩蓉夠晒肥美 紫菜又香脆 嘩
❤️廚師特選一品料理
松葉蟹甲羅燒配多士(Supreme餐)加埋生鵪鶉蛋
第一次食真正嘅甲羅燒 蟹肉一絲絲 加埋濃濃嘅蟹膏 配埋脆脆多士 好正呀
❤️蟹肉茶碗燕
好好好足料 蟹肉好鮮 蛋超級滑
❤️時令清湯
日本白魚舞茸清湯(Deluxe 餐) 好清 完全無油 舞茸
鯛魚濃湯 (Supreme餐)奶白色架 好鮮甜 完全晤腥 必飲
❤️咖啡及甜品
有咖啡味 綠茶味 芝士味雪糕選擇 必食 必食芝士味 黎嘅時已經有濃濃芝士香 用好好味嘅雪糕作結
Supreme 同Deluxe 價錢只係差百幾蚊 食物有豐富啲種類有多啲 選擇Supreme 無誤❤️
✅美孚。友樂鮨 (美孚)
美孚美孚新邨蘭秀道5號地鋪