2018-01-10 65 瀏覽
經過商場比呢間拉麵店門口好搶眼既燈籠吸引左過來,見到餐牌好多款拉麵,經濟實惠之選!晚市定食見到有鰻魚飯,二話不說就選擇咗呢個定食。再揀多款雜錦拉麵,同埋牛舌、燒冬菇做小食。先來左一份鐵板牛舌,熱辣辣一份手掌咁大嘅鐵,都有8塊左右牛舌,有蘿蔔蓉鋪底,不算厚切。點上酸酸地既汁,有牛香,肉質好諗,不錯。串燒冬菇味道好濃,調味很夠,鹹鹹甜甜又有鮮菇嘅味,唯一就係燒得有點過火,水份流失哂。浦燒鰻魚定食好抵食,都算係有水準同幾豐富。一份入面包好多野,包括開胃沙律菜,例牌日式味噌湯,茶碗蒸水蛋同埋一大碗鰻魚珍珠飯。呢度嘅鰻魚飯好有驚喜!鰻魚幾厚同大塊,軟綿綿入面有小量細骨,經典既鰻魚汁係沒得輸,汁唔會太多,伴飯岩岩好。珍珠飯軟糯有咬口,每一啖都係美味。呢有咁既質素我覺得係超值,下次為左呢個鰻魚飯再食過。雜錦拉麵 湯底係麵豉湯,唔油膩,飲落順口,唔會好濃好重膠質。配以1大塊半肥瘦日式叉燒,豬軟骨、蟹棒、半只溫泉蛋、粟米,海帶、芽菜等配菜,份量都多。麵質非常彈牙,叉燒半肥瘦夠鬆軟,帶肉香,不錯!豬軟骨好軟綿,蟹棒鮮味,溫泉蛋好流心,配上湯蛋味香濃,好好味!好想再加一隻。總結黎講,呢度既拉麵價錢公道,多款

好想再加一隻。

總結黎講,呢度既拉麵價錢公道,多款式選擇,又近地鐵,係唔錯既選擇。
2018-01-10
5 分鐘 (堂食)