2024-01-06
自己本身唔算超級熱愛海膽,但係今日食咗一個【海膽x和牛二人前】真心值得推介‼️尖沙咀新開業無耐嘅居酒屋,裝潢充滿日系風格,周圍好多打卡位,樓下已經有《千與千尋》嘅無臉男😆今日我哋早嚟,所以有榻榻米位坐好寬敞舒適。而家惠顧仲可以有一個扭蛋抽獎機會,獎品包括免費送飲品/送前菜/送指定食品/賬單由5折至95折不等😳,仲可以即扭即用,都幾正㗎🙌🏻【海膽x和牛二人前】✨芒果蟹籽沙律青瓜絲配上清甜芒果,再配上嘅蟹籽,係開胃嘅前菜。✨海膽甜蝦刺身杯 勁靚勁吸睛,打卡一流🥰甜蝦味道鮮甜,肉質細綿;兩款日本海膽都非常鮮甜,一啲都唔腥,喜歡🙌🏻✨火灸和牛他他和牛經過稍稍火炙,邊邊帶有焦香,中間非常鮮嫩。再加上蟹籽同少量炸蒜粒,味道更突出。✨海膽拖羅千層塔呢個千層塔厚到成個蛋糕仔咁😂鮮甜海膽、肥美拖羅、爽脆三文魚子⋯呢個組合真係有得抗拒?✨火灸和牛海膽卷超好食,我至愛‼️ 鮮嫩嘅火炙和牛油香濃郁,完全滲入飯中,再加上鮮甜海膽,超級推薦。✨海膽 X 黃金蟹膏烏冬烏冬索哂海膽同蟹膏嘅鮮味,記得趁熱食會更好味🙌🏻最後食埋芝麻/綠茶雪糕做甜品,滿足了☺️佢哋仲做緊好多優惠,例如讚好及追蹤並出示截圖,有回贈;訂座送清酒;單
今日我哋早嚟,所以有榻榻米位坐好寬敞舒適。
【海膽x和牛二人前】
✨芒果蟹籽沙律
青瓜絲配上清甜芒果,再配上嘅蟹籽,係開胃嘅前菜。
✨海膽甜蝦刺身杯
✨火灸和牛他他
✨海膽拖羅千層塔
✨火灸和牛海膽卷
✨海膽 X 黃金蟹膏烏冬
烏冬索哂海膽同蟹膏嘅鮮味,記得趁熱食會更好味🙌🏻
最後食埋芝麻/綠茶雪糕做甜品,滿足了☺️
佢哋仲做緊好多優惠,例如讚好及追蹤並出示截圖,有回贈;訂座送清酒;單點項目全單88折優惠等,都真係幾抵!