2020-01-31 107 瀏覽
過一排無食日本嘢又會想食返,咁啱過嚟呢頭見到呢間日本餐廳,望吓menu見到有咁多選擇,就急不及待咁入咗嚟啦餐廳都幾有心機喺度細節位度,例如呢隻杯同埋個vintage風嘅紙巾盒咁坐低繼續睇menu, 版版嘅嘢食都好吸引,真係目不暇給,唔係講笑由於今日太想食拉麵嘅關係,所以就叫咗呢個招牌嘅牛油拉麵,叫得招牌通常都唔會差得去邊我就叫咗醬油湯底,以免破壞咗牛油味啦一大片嘅牛油同埋厚厚嘅豚肉牛油味十分濃!豚肉亦都好有鮮味朋友就叫咗呢碗蟹拉麵,揀咗味噌湯底,湯底味道好特別,鍾意味噌湯嘅話一定要叫呢個試吓!呢間舖頭可能老闆好鍾意招財貓?裝修都見到好多招財貓嘅裝飾,而且仲有呢樽叫招財貓嘅蜂蜜汽水叫,味道幾清甜,亦都唔會甜得滯都只係24蚊,不妨一試呢個雜錦串燒有冬菇、雞軟骨、雞肉、同埋一個類似魚腐但實啲嘅串燒,唔會燒到太燶,肉汁都仲Keep到,又幾好食最後仲叫咗呢個燒多春魚,燒得恰到好處,好夠味又脆脆口咁,正!食咁多嘢先至2百幾蚊,都幾抵想食日本嘢嘅話呢間基本上咩都有,嚟呢間一定無錯

招牌牛油拉麵

我就叫咗醬油湯底,以免破壞咗牛油味啦

一大片嘅牛油同埋厚厚嘅豚肉
牛油味十分濃!豚肉亦都好有鮮味

都只係24蚊,不妨一試
招財貓(蜂蜜梳打)

雜錦串燒

燒多春魚

食咁多嘢先至2百幾蚊,都幾抵
想食日本嘢嘅話呢間基本上咩都有,嚟呢間一定無錯

札幌螃蟹拉麵
2020-01-30
招牌牛油拉麵
招財貓(蜂蜜梳打)
雜錦串燒
燒多春魚