2021-06-14 50 瀏覽
之前試過喺長沙灣嘅港口味,覺得比起一般茶餐廳嘅食物有更多特別嘅食物同飲品,所以今次試埋佢嘅朋友雪山冰廳!.波士頓龍蝦喇沙摻摻 $78🦞🍜睇menu見到出咗幾款波士頓龍蝦粉麵飯,最後揀咗喇沙摻摻。大大碗賣相吸引,除咗半隻龍蝦,仲有溏心蛋、豆腐卜、魚蛋、芽菜等等,配料豐富。喇沙湯頭濃稠帶椰香味,落咗參巴醬所以有啲辣。摻摻有米粉同油麵,索咗湯好入味。.經典芝蛋牛肉漢堡包 $36🍔+$8海苔炸薯條🍟麵包烘過面脆內鬆軟,牛肉肉質啱啱好,唔會太韌,最正係隻流心半熟煎蛋,牛肉索咗蛋汁加埋芝士,味道豐富。薯條新鮮炸起脆卜卜,灑埋海苔粉更加分。.咸蛋黃雞中翼 $35🐥雞翼炸到金黃酥脆,外皮沾滿咸蛋黃醬,仲食到粒粒咸蛋黃,味道濃郁非常惹味。.榛子醬西多士 $32🌰🍞+$8粟米雜果沙律🥗花生醬西多士就食得多,榛子醬嘅都係第一次試,幾特別。西多士新鮮炸起好香口,入面搽滿榛子醬,每啖都食到榛子醬又唔會太甜,估唔到同西多士幾夾。配埋一大碟雜果沙律,食完好飽足。.港式茶走紅豆冰(跟餐+9)🥤.雜果賓治(跟餐+9) 🍹.總括而言:係茶餐廳食到呢啲特別嘅菜式食物以西餐為主,選擇幾多味道唔錯,價錢親民,去開附近可以一試!
波士頓龍蝦喇沙摻摻 $78🦞🍜

經典芝蛋牛肉漢堡包 $36🍔+$8海苔炸薯條🍟