2023-10-26
🥐超大巨型牛角酥專門店 — Happy Glaze放假行街經過朗豪坊,見到新開左間甜品店,裏面有好多款式嘅甜點,包括:有美式曲奇🍪蛋糕🍰甜品杯同牛角酥🥐XL Pressed Croissant($58)呢款係佢哋嘅皇牌產品第一次食咁大塊嘅牛角酥!感覺好似俾熨斗燙平一樣!真係大過我塊面!平時都係食開一個個🤣特大薄脆牛角酥總共有六個口味,包括有原味、香脆草莓、朱古力碎碎、鹹蛋黃、肉桂蘋果脆脆同杏仁。今次揀咗杏仁同埋原味,入口係超級酥脆!口感似拿破崙嘅質感,會越食越上癮,想一次過食晒成塊!🍎蘋果脆脆杯($58)甜品杯層次分明,夾左4層的cream cheese 同肉桂蘋果肉,蘋果肉好爽脆,仲食到淡淡玉桂味,感覺上好似食緊蘋果批咁!🍓士多啤梨忌廉杯($58)附上士多啤梨脆脆乾,可以到埋落啲忌廉到一齊食,忌廉打得好幼滑,成杯都好開胃
XL Pressed Croissant($58)
🍎蘋果脆脆杯($58)
🍓士多啤梨忌廉杯($58)