2021-09-23 55 瀏覽
雞煲打邊爐不嬲都係我至愛。係社交平台成日見到有人介紹太子呢間舖,所以今日專登留肚夜晚去擦餐勁。入到去見樓面幾張檯都坐滿,開頭仲以為要等,點知店員話可以上樓上。樓上都有好多檯,坐低睇睇下餐牌突然間又full哂,真係好出名咁!叫左微辣雞煲加幾樣打邊爐配料,諗住食完再叫多幾round,點知個雞煲一上就比個size 嚇親,因為真係超超超大煲!個煲應該有起碼半隻雞,味道好香濃惹味又唔辣,雞肉又嫩又多汁,食到停唔到。食食下先醒返起原來仲有配料等緊打邊爐,真係唔講食雞煲都開始有啲飽。叫左店員加湯之後,開始第二輪邊爐時間。開頭叫左啲配料都係丸呀菜呀之類,又估唔到啲菜類都係幾大份下。最後食哂配料超飽超滿足,可惜冇戰鬥力叫多啲唔同種類嘅野試吓,如果下次約多啲人一檯share應該超開心!

2021-09-23