2020-12-02
🐟奶油鮭魚 煙燻奶香🤍(Salmon,cream sauce pasta) $78⠀今次朋友叫咗去親Cafe都一定會出現喺Menu上嘅三文魚意粉👩🏻🍳⠀嚟到嘅時候同我朋友想像中嘅三文魚有少少出入👀,朋友覺得應該會有一塊塊嘅煙三文魚,但可惜原來成碟都係熟咗嘅三文魚碎。🌝食落口嘅時候醬汁充滿三文魚香味而且係👧🏻最愛嘅creamy texture👅👅同超級濃忌廉香味,每一條都比醬汁包裹着。但因為係忌廉嘅關係,食到後面有少少膩💁🏻♀⠀⠀👸🏻干貝公主意粉 最愛松露王子 (Scallop,Truffle cream sauce pasta) $98⠀一上枱就比佢嘅香味吸引住,中間有三粒金黃色嘅干貝點綴。同三文魚意粉一樣,意粉嘅texture都係好Creamy同彈牙😆😆,呢碟嘅黑松露味同奶油配合得啱啱好,黑松露味唔會過重,味道平衡。干貝有本身嘅鮮甜味,處理得都唔錯。✨✨⠀⠀🐷蘋果照燒鐵板豬三明治🥪(pork, Teriyaki sauce, apple, egg sandwich) $98⠀依份主食係咁多份入面賣相最吸引~左邊有細細份沙律🥗配上蜂蜜醬,幾特別。包入面有生菜🥬 、菠蘿、蘋果、豬頸肉
⠀
依份主食係咁多份入面賣相最吸引~左邊有細細份沙律🥗配上蜂蜜醬,幾特別。包入面有生菜🥬 、菠蘿、蘋果、豬頸肉同煎蛋,係一口咬唔晒嫁😱。豬頸肉好爽口,加埋新鮮蘋果同菠蘿🍍,成件事變得好fresh。但整體味道冇太大驚喜,所有野都中規中矩。🙈🙈🙈⠀
我會prefer食意粉多啲。⠀