2024-09-12
叫左豬腩肉,第一轉自己燒,我覺得係好食。 第二轉個阿姐話可以幫我地燒,用細火燒,一路燒一路train個新人,燒完好似白烚一樣,勁難食。 牛舌一陣牛臊味、一食要吐出嚟。我哋食剩好多炸雞,阿姐問我哋要唔要打包。 我地就話唔打包因為唔好食(個炸雞好似食緊韓式辣醬包住一堆白烚雞肉)。 跟住個阿姐仲特登行過嚟問:你去過邊度食過覺得好好食㗎? 最後我朋友買咗一個西餅咁大既蛋糕,我哋攞出嚟影相,每人用筷子食咗一啖。中途佢冇幫過我哋切亦都冇提供餐具,亦冇提及過要收切餅費。跟住喺我地張單加左$100切餅費。(其實講一句要收切餅費都唔係問題、但係偷偷地加入張單就接受唔到)我地食完,張檯一個碟都無收過,但就收晒我地d酒杯。(一d都唔明係咩操作)我記得以前去全部侍應都係韓國人,氣氛超好,但今次全部都係唔想撈既阿姐。