今日同媽咪去左食下午茶, 叫了2個茶餐, 我媽叫的是魚付米線加熱奶茶, 而我叫的是西多士加熱華田, 杯熱華田沖得完全唔好味, 冇華田味, 又好鬼甜, 我飲了2啖都唔想飲。跟住都差唔多食完想走, 有個待應生走過來執走枱上的野, 個待應生見到我杯華田完全冇飲過, 好有禮貌的問, 是否唔好飲, 我當然話係啦, 佢好主動話沖過一 杯, 其實我都冇諗住要求補給我, 因為我心想就算沖多杯華田, 都係唔好味, 我於是米話唔駛啦, 呢位待應生話一定要換給你, 佢仲好醒目, 話可以轉過另外一些。嘩, 我個餐只不過係19元, 而係呢間店舖不是走什麼高檔路線, 但同樣有著高質素的服務態度! 真係抵讚! 我媽話呢個年青人好值得加許, 仲問左呢位待應生的名, 他叫阿澤!加油!
加油!
2009-10-07