2019-06-30
同左👦🏻拍拖之後最大既改變應該就係由一d辣都食唔到變到會主動話想食辣野🌶🌶 特別係返過深圳食過酸菜魚之後 就番唔到轉頭😂 今次我地就去左旺角登打士街呢間川菜餐廳又食辣野啦🤭不過早幾日先食完酸菜魚 所以今次決定食下其他😜 呢到有超級多種類既川菜菜式 真係睇到花多眼亂 無論係魚 雞 田雞等都有多種煮法 水煮 干鍋 泡椒等等應有盡有😍 我地就決定試辣子雞同干鍋肥腸啦👅雖然我對內臟興趣不大亦冇乜好感 但係我地想講 呢到既干鍋肥腸真係好好食 好好食 好好食‼️‼️ 好食到要講3次 肥腸清潔乾淨 無異味係基本 爆炒後再用火爐上菜保持食物温度絕對令肥腸加分 肥瘦合適 而且調味都做得好好 惹味之餘又唔會好辣👅 加熱後洋蔥等配菜都熟透又甜又淋又入味 真係白飯都食幾碗🤤🤤而辣子雞就有無有骨同無骨 我地就要左有骨 雞肉炸到外皮極酥脆 但係一d油膩感都無👍🏻 加上滿滿既辣椒同調味料 食落麻麻辣辣 好過癮 送酒一流🍻😆另外 我地仲叫左幾串重慶風味串燒🍢 分別係韭菜 牛舌同雞肉腸 用上大量孜然粉調味 韭菜依然鮮嫩多汁 牛舌肉質嫩腍 都不錯😋 佢地一共有三間分店 下次同朋友食飯飲酒又有好地方啦🌟