2021-06-12 410 瀏覽
因為疫情的關係,已經有一段時間冇去過台灣,其實都幾懷念台灣食物。😬之前已經聽講呢間YouYou喺荃灣食芋泥吐司好出名。但係因為本人太懶連樓下七仔都唔想行嘅人所以遲遲都未試。🤷🏻‍♂️直到今日打開戶戶送平台發現有呢間YouYou原來喺黃埔開咗分店。我即刻就嗌咗三個吐司同埋一個仙草。1)肉鬆紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相一流,用嚟Po IG 幾好!係我認為三個入邊最好食!紫薯嘅微甜再加肉鬆嘅鹹香陣味真係好夾鍾意食紫薯味重嘅你一定要試吓😉2)芋見紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️成個吐司口感都好順滑除咗有紫薯嘅香甜仲有芋泥嘅綿滑☁️真係好正!😋3)芋泥白兔糖麻糬吐司⭐️⭐️⭐️⭐️第一次食白兔糖嘅麻薯陣味係幾新鮮麻薯嘅煙韌同埋芋泥嘅順滑,口感幾過癮!但係味道相對冇前面兩個咁出色(冇對比冇傷害)😅4)仙草3號⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有三色芋圓、仙草、布甸、水晶芋圓味道和口感都好出色然後裏面嘅水晶增加左整個甜品嘅爽脆口感,布甸好重椰香同蛋味!😋黎黃埔開分店係一個正確嘅選擇😂起碼多咗我將會係常客嘅人佢去幫襯😂

1)肉鬆紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2)芋見紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

3)芋泥白兔糖麻糬吐司⭐️⭐️⭐️⭐️

4)仙草3號⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
有三色芋圓、仙草、布甸、水晶

肉鬆紫薯吐司
芋見紫薯吐司
芋泥白兔糖麻糬吐司
仙草3號
2021-06-12
10 分鐘 (外賣送餐)
肉鬆紫薯吐司
芋見紫薯吐司