2023-05-30
最近發掘咗間高質cafe!The Corner Coffee灣仔分店裝修行露營風,餐廳充滿空間感,而且任坐唔嬲,非常chill ~⛺️☁️🍌Homemade Banana Muffin Burger $35Muffin Burger真係第一次見,超可愛!佢外層香脆,中間夾住綿密嘅香蕉蓉同合桃粒,味道香甜,暖暖地咁食真係好幸福🥰🍔芝心牛肉漢堡配薯片 $68漢堡扒厚厚一片,一咬超濃車打芝士香,口感好creamy🧀 旁邊仲有香口嘅tortilla chip ~🍰自家製巴斯克芝士蛋糕 $45蛋糕係比較軟身嘅texture,中間帶少許流心,食落好滑好香,係近期食過高質嘅basque burnt cheesecake🤩☕️Hand Drip Coffee $70今次黎到有四款hand drip可以揀,我揀咗Sidamo (natural)!Barista安排咗兩款杯俾我哋品嘗個咖啡,用透明高杯飲個咖啡會fruity啲,jasmine味好出🌸 而用矮身圓杯飲個咖啡會甜啲同full body啲,好鍾意呢種俾客人認真感受咖啡嘅experience☺️🍼Earl Grey Latte $45另一杯我哋嗌咗奶啡,餐
🍔芝心牛肉漢堡配薯片 $68
🍰自家製巴斯克芝士蛋糕 $45
☕️Hand Drip Coffee $70
🍼Earl Grey Latte $45
另一杯我哋嗌咗奶啡,餐廳用上fairtrade嘅earl grey茶葉,整體咖啡味濃帶微微伯爵茶香,同樣非常高質!
同層仲有喜屋生活,入面有賣好多公平貿易、有機嘅產品,食完野可以去行下支持下呢~