2019-06-11 2948 瀏覽
相信冇人想係醫院食野,但有時特別情況下,都冇辦法。呢間扮明係大家樂,但質量同街差一大截,價錢仲要貴過出面,其實有時都唔明, 佢地點解可以咁貴,入公家醫院,食餐飯都唔平。如果係醫管居收租貴, 食物都要對得住價錢。中午因為要比醫護人員食, 病人就要去旁邊個間房仔,又冇咩冷氣,大熱天時, 真係百味齊放, 飯味加汗味,真係啖啖香香。 當然明白醫護人員辛苦,我都贊成佢地咁分時段,只是病人或探訪客間房,不是坐監,比既錢仲貴d, 係唔係要好少少,清潔同空氣流通是基本的。我今日食早餐, 工作人員一路做,一路傾, 整到條龍長到😰。 叫個火腿通粉,一d都唔熱,雞扎成$20碟,都比d誠意先得架, 冬菇火腿都冇,蒸到霉晒。醫院食野主打清淡冇問題,唔係水煮, 比少少誠意啦。

醫院食野主打清淡冇問題,唔係水煮, 比少少誠意啦。