2018-07-22
👉🏻五榖漁粉 - 原味湯🍜💲56配: 鯇魚片、滑豆腐、脆黃豆、蔥花、莞荽、酸菜超大碗🤩啲麵真係五穀做架唔同色💛🧡💜食落超彈牙😽魚片薄切有骨同埋好易散 豆腐唔算超滑 個湯雖然好白色不過唔係好重魚味🤔酸菜改同生菜好似會夾啲🧐但個麵texture真係好好食😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻貴州絲蕨根粉絲 - 熱拌💲38加配: 醬醃花生蘿蔔💲6、香辣魚仔💲6、鹵五花肉💲9、豬軟骨💲12香辣魚仔真係好辣🌶本身個麵唔辣都比佢搞到超辣😹不過幾好食😙呢隻麵係黑色不過我食唔出有咩分別😹但麵嘅口感都係咁彈牙😽份量亦都超多😋五花肉偏肥唔係太濃味🤨但佢碗麵同啲配料分開上 搞到碗麵凍咗先有得撈嚟食🤧〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️✨特色風味小食👉🏻香酥排骨💲30👉🏻藤椒炸雞扒💲32排骨炸得不錯👍🏻食到有南乳味🤨雞扒偏薄 味道一般😗〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️✨清心時蔬👉🏻涼拌秋葵💲20原來係辣嘅🌶不過唔係話超辣 好夠蒜香味👍🏻秋葵都幾爽口👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️份量超大份🤩飽到癲🤣真心覺得佢啲麵好好食😽雖然其他配料一般但咁嘅價錢真心覺得好抵食👍🏻我prefer呢間多過譚仔tim😹(淨係compare碗麵)可能因爲我唔食辣🤣不過間鋪好細而且
配: 鯇魚片、滑豆腐、脆黃豆、蔥花、莞荽、酸菜
👉🏻貴州絲蕨根粉絲 - 熱拌💲38
✨清心時蔬
👉🏻涼拌秋葵💲20
原來係辣嘅🌶不過唔係話超辣 好夠蒜香味👍🏻秋葵都幾爽口👍🏻
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
份量超大份🤩飽到癲🤣真心覺得佢啲麵好好食😽雖然其他配料一般但咁嘅價錢真心覺得好抵食👍🏻我prefer呢間多過譚仔tim😹(淨係compare碗麵)可能因爲我唔食辣🤣不過間鋪好細而且好少staff 上菜比較慢🤔見到網上食評好極端但我自己覺得啲麵真係唔差👍🏻同埋幾抵食🤣亦都可能因為我本身唔係太大期望先有驚喜同埋我唔使排隊就食到😼