2023-07-13
抵食到爆嘅打卡美食|📍聚來車仔麵雖然餐廳主要係賣車仔麵😂但呢度仲有一個好出名嘅名物就係爆漿阿華田西多士🤩慕名而來嘅我決定一次過食多幾款食物試下餐廳水準😏但估唔到小店除咗有人情味,食物仲要抵食得嚟又高質❤️🔥♡爆漿阿華田西多士♡|💰$35+$2本身西多士配花生醬,而我今次就選擇+$2轉配朱古力榛子醬💓同阿華田味夾埋超襯🤩首先要講嘅係西多士表面灑滿阿華田粉賣相真係超靚😍一切爆哂漿嘅畫面真係好誘人😆最估唔到嘅位係食落居然唔會好甜😳真係好佩服店員居然可以將個味道控制得咁好💯而且$35係下午茶套餐價奉送熱飲、凍飲+$3 汽水+$5特飲+$8❤️🔥真係抵到做爛市🥹♡招牌鮮炸肉丸♡|💰$32呢個$32係單點價嚟,一碟有10粒仲要即叫即炸😋每粒肉丸都包住咗洋蔥碎食落爽口,肉丸整體會比較淋身但唔會鬆散😚男朋友食到停唔到口🐷♡招牌煎餃6隻♡|💰$34+$3煎餃六隻就$34/ 8隻$42 /12隻$60可以揀韭菜豬豬同梛菜雲耳豬肉餡,但我今次揀咗+$3要芝士粟米餃🫶🏻每一粒煎餃都煎到金黃色,餃子皮煎至脆口得嚟唔會太油膩💛甜甜哋嘅粟米配埋半溶嘅芝士好香好好食🫶🏻♡自選車仔麵(3餸)♡|💰$45車仔麵揀咗牛腩(
♡爆漿阿華田西多士♡|💰$35+$2
♡招牌鮮炸肉丸♡|💰$32
♡招牌煎餃6隻♡|💰$34+$3
♡自選車仔麵(3餸)♡|💰$45
車仔麵揀咗牛腩($14)、魚肉春卷($12)、清甜蘿蔔($9)同埋河粉($10) 配埋湯底豬骨雞湯底+腩汁🧏🏻♀️牛腩都有4~5塊份量食落有牛香得嚟相當軟淋🤤一啲都唔韌🤩魚肉春卷嘅腐皮食落煙韌而且肉質彈牙,春卷內仲有少少蔥花💚蘿蔔大大塊得嚟食落清甜仲要完全無根‼️‼️一食落去隻眼真係識發光🤩最鐘意食無根嘅蘿蔔💓呢個極力推薦🫶🏻河粉入口滑身🫶🏻如果唔食麵嘅話就要自選最少四款餸🧏🏻♀️另外想飲嘢嘅話熱飲+$5,凍飲/汽水+$7,特飲+$10😚
♡凍檸茶♡|💰嗌西多+$3
揀咗走甜少冰,走甜飲落一啲都唔會澀🥰茶底唔錯🫶🏻夏天飲返杯夠消暑💛