2020-03-24
聽朋友講原來太子有間fancy慢煮黃店,所以今日就黎試下啦!一去到就見到個靚燈牌🥰我地四個人就嗌咗極黑安格斯牛魔王(12安士)、美式搖搖海鮮盤、芝士瘦肉獸薄餅、日式煙三文魚粟米薄餅、黑松露野菌天使麵同日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕。無幾耐牛排就到咗啦!因為係慢煮,所以無得揀生熟程度。但一切開就見到係最愛嘅medium!食落軟硬啱啱好,唔會好韌、怪唔得知隔離個個都嗌依個安格斯牛排🤣黑松露野菌天使麵creamy得黎唔會好heavy,亦好夠松露味!鍾意食黑松露嘅係唔錯嘅選擇。慢煮嘅海鮮盤上碟好得意。職員會攞住成個慢煮袋係你面前choke勻,然後再剪開個袋倒出黎。青口、扇貝、蝦、魷魚仔、八爪魚仔嗰啲各有2-3隻,雖然係慢煮但唔會好韌/咬唔開。醬汁係黑椒醬,好濃味。芝士瘦肉獸薄餅味道偏甜,我地就好鍾意🤣🤣批地雖然少少厚,但好夠脆!食完都唔會濟到食唔落其他嘢。因為個批底真係好正,即刻追加咗個煙三文魚粟米薄餅。依個薄餅相對之下就鹹啲(煙三文魚🤤),啲粟米就調和返個味道。最後緊係唔會錯過甜品啦!雖然雪糕有少少硬,但雪糕配窩夫嘅搭配係sure win!
一去到就見到個靚燈牌🥰
無幾耐牛排就到咗啦!
因為係慢煮,所以無得揀生熟程度。
但一切開就見到係最愛嘅medium!
慢煮嘅海鮮盤上碟好得意。
最後緊係唔會錯過甜品啦!
雖然雪糕有少少硬,但雪糕配窩夫嘅搭配係sure win!