雖然呢頭大把好野食,但一到放飯時候,在太子返工嘅我都諗爆頭諗唔到食乜,又唔想行太遠,又想經濟實惠又好食。最近找到呢間相逢恨晚的餐廳。佢的位置有點點不起眼,但一路都有廣播嗌咪介紹返~原來之前在電視介紹過,佢的抗通脹飯盒,外賣自取只是$20,真心係月尾恩物!今日就同兩個同事,各嗌左一個飯,拎番公司舒舒服服咁食啦!呢間店出名食海南雞飯,除此之外,仲有其他家常小菜揀,我地揀左魚香茄子同蠔王雞粒豆腐飯。三個飯,每個都係$20。每個飯都份量十足!唔會張價就貨。男同事仲驚廿蚊飯好細個嗌兩盒,其實都唔洗呀!夠哂飽!海南雞飯:入面係油飯,而非白飯,入面仲有好多舊雞。個酸汁入面有蒜同辣椒,夠哂香!只是略嫌雞肉老左啲~魚香茄子飯:份量夠,個汁好香,送飯一流。開頭以為自己食唔哂咁多飯,最終都係食哂。蠔王雞粒豆腐飯:個樣唔似辣,但入面都幾多辣椒。辣椒食得出係有爆過,好香呀!又係送飯一流~一日食一種飯,仲有其他款色,都夠哂食一個星期!推薦!

今日就同兩個同事,各嗌左一個飯,拎番公司舒舒服服咁食啦!

一日食一種飯,仲有其他款色,都夠哂食一個星期!推薦!
魚香茄子飯
海南雞飯