2023-08-30
擁有4間分店的板神鉄板燒日本料理推出左<感謝祭>,無論係平日定公眾假期都可以用低至$398 享用「14品鐵板燒套餐」,食完之後仲發現並無將貨就價依然維持高水準,真係超級抵食。感謝祭套餐係可以加錢轉左好多野,所以轉下轉下其實又唔止係$398既其實但依然係用一個平時食唔到嘅價錢享受最美味嘅鐵板燒由於14品實在太多,我就唔逐款寫啦🔸鮑魚用左南非鮑魚體型上比較大隻,用黑椒、牛油、鹽調味簡簡單單已經好好食,肉質又彈牙嫩滑,好味👍🏻🔸鵝肝漢堡、白鱈魚、元貝本身係三揀一,但係職員話可以+$180要曬3樣咁梗係要曬佢啦。鵝肝好油,燒完師傅用mini burger方法上台,可以平衡返鵝肝嘅油膩,而且佢每粒burger都唔同色好靚。白鱈魚同元貝都煎得啱啱好😋🔸日本A5和牛厚燒、薄燒肉類方面揀左澳洲和牛怕日本和牛太油膩,一半厚燒一半薄燒。薄燒係一貫做法捲蔥粒同蒜片,增加味道同口感,厚燒就切成一粒粒先上枱,肉味濃好juicy無過火🔸焦糖多士發現近年間間鐵板燒都會有呢一款甜品,講真望住廚師整真係覺得太邪惡食一啖都有罪惡感,因為太多糖同牛油。但係當完成品一上枱你又會忍唔住想係咁食,多士香甜脆口又有
由於14品實在太多,我就唔逐款寫啦
🔸鮑魚
🔸鵝肝漢堡、白鱈魚、元貝
🔸日本A5和牛厚燒、薄燒
🔸焦糖多士
發現近年間間鐵板燒都會有呢一款甜品,講真望住廚師整真係覺得太邪惡食一啖都有罪惡感,因為太多糖同牛油。但係當完成品一上枱你又會忍唔住想係咁食,多士香甜脆口又有濃濃牛油香,點忍呀
真心推薦
真係黎食個便飯都抵嫁
唔好意外啲相會發現唔同background,因為喺銅鑼灣同觀塘各食咗一次😂