2022-11-22 320 瀏覽
適逢蟹季,睇左好多唔同既介紹後,精心挑選左呢間🤣💰$498 大閘蟹放題 🤩除咗大閘蟹任食之外,以下嘅食物都係任食㗎: - 奄仔蟹- 卜卜蜆- 蒜蓉焗生蠔- 鮑魚- 三文魚,甜蝦刺身- 蟹粉小籠包- 精美小菜(每人揀一款)同埋薑茶任飲!首先會上小菜,我地揀左沙嗲粉絲奄仔蟹🦀同埋咸魚煎肉餅😋😋咸魚煎肉餅鹹香味十足而且口感香脆!沙嗲粉絲奄仔蟹入面啲粉絲索晒蟹味,好好食!😋😋跟住上左一大鍋卜卜蜆,大火煲滾再食!份量好多,鮮味十足!☺️重頭戲 — 大閘蟹黎喇🤩隻隻應該都有5両重,大部分都係蟹公,上鍋野隻蟹仲郁緊,真係超級新鮮!啖啖蟹膏,我同男朋友都食唔停口🤩🤩原本仲想keep住個淑女形象好斯文咁食,後尾都唔理得咁多喇,大大啖食最好味🤣🤣奄仔蟹就細隻啲,要拆肉黎食都有啲困難🤣蒜蓉蒸生蠔係My favourite 之一!🤩隻隻生蠔都大大隻🦪, 加埋蒜蓉係上面更惹味!😋仲有原隻鮑魚食,口感煙韌 鮮美!☺️我地兩人total 食左20隻大閘蟹,8隻奄仔蟹,同埋數唔清既生蠔同鮑魚!☺️最後飲返兩杯薑茶,成個人暖笠笠係好滿足既一餐!❗️要留意同其他大閘蟹放題既分別係全部海鮮都係要自己煮的,時間上要注意同食既時間相對

適逢蟹季,睇左好多唔同既介紹後,精心挑選左呢間🤣

💰$498 大閘蟹放題 🤩
除咗大閘蟹任食之外,以下嘅食物都係任食㗎:
- 奄仔蟹
- 卜卜蜆
- 蒜蓉焗生蠔
- 鮑魚
- 三文魚,甜蝦刺身
- 蟹粉小籠包
- 精美小菜(每人揀一款)
同埋薑茶任飲!

首先會上小菜,我地揀左沙嗲粉絲奄仔蟹🦀同埋咸魚煎肉餅😋😋
咸魚煎肉餅鹹香味十足而且口感香脆!
沙嗲粉絲奄仔蟹入面啲粉絲索晒蟹味,好好食!😋😋

重頭戲 — 大閘蟹黎喇🤩
奄仔蟹就細隻啲,要拆肉黎食都有啲困難🤣
蒜蓉蒸生蠔係My favourite 之一!🤩
隻隻生蠔都大大隻🦪, 加埋蒜蓉係上面更惹味!😋
仲有原隻鮑魚食,口感煙韌 鮮美!☺️

最後飲返兩杯薑茶,成個人暖笠笠
係好滿足既一餐!
❗️要留意同其他大閘蟹放題既分別係全部海鮮都係要自己煮的,時間上要注意同食既時間相對係少左既!
不過另一個睇法係啲海鮮一定係新鮮烹煮,唔會有上枱即凍既情況!🤣

價錢嚟講我覺得係相對比較抵食,鍾意食大閘蟹嘅朋友一定要黎試下!