2021-10-11 395 瀏覽
點樣食推介✨💛《那個》原創品牌💛💛英式主題手搖店💛💛紅磡黃店💛那杯早餐紅茶 地址:紅磡其利街53號寶利閣地下4號舖🍖文山香檳青提霧雪 $38 (9/10) 🌟好味道🌟依杯野真心高質,係美貌與味道並重🤣!成杯野嘅層次分明,最底係蘆薈、寒天qq同埋奶茶凍,真心超足料!我平時飲台式飲品就係為左食佢d料😂😂😂,而佢中間層沙冰就係由提子加埋文山包種茶製作成嘅,依款茶葉清香優雅,同提子嘅香氣好夾,飲落甜度適中超消暑,最頂層就鋪左d新鮮提子,蘆薈,檸檬同埋係一塊我估係薄荷葉嘅葉,令到成杯野嘅presentation都好靚❤️😍大家可能望佢個樣以為純粹係水果沙冰,但店家好巧妙咁將茶味融入曬成杯野度,無論沙冰同奶茶凍都可以飲到茶香🤣,重點係又靚又好飲,真心推薦依杯野飲!🍖白桃阿里山肉肉 $36 (8.5/10) 🌟幾好飲🌟我發現佢每杯野都有勁靚嘅分層🤣,完全睇到佢地幾dum本,蜜桃汁比成超過三分一杯🤣,裏面仲有好多桃肉本人,蘆薈同寒天qq,香甜嘅桃味同阿里山蜜香烏龍的確好夾🤤,依杯都係咕嚕咕嚕咁好快就飲曬🤣,螞蟻人如我就嗌左正常糖就覺得甜度啱啱好🤣,大家可以根據自己口味調節返個甜度🍖仕女伯爵波霸鮮奶茶 $
點樣食推介✨

💛《那個》原創品牌💛
💛英式主題手搖店💛
💛紅磡黃店💛

那杯早餐紅茶
地址:紅磡其利街53號寶利閣地下4號舖

🍖文山香檳青提霧雪 $38 (9/10) 🌟好味道🌟

🍖白桃阿里山肉肉 $36 (8.5/10) 🌟幾好飲🌟

🍖仕女伯爵波霸鮮奶茶 $32 (7.8/10)
依款就係比較常見嘅手搖飲品款,但大家應該未必飲過仕女伯爵,其實佢就係加左d柑橘檸檬香嘅英式紅茶,飲落係幾特別,而佢地嘅波霸珍珠係用左蜜糖去煮,咬落都幾香甜軟糯,但份量對比其他野飲嘅配料明顯少d🤣🤣,如果可以多返少少就好👻

🍖淨魂單桂香+葡萄柚+寒天qq $20+$6+$6 (7.5/10)
😂依杯野係我自己自選配搭嘅(真係講完有d心虛👻),我覺得自己嘅配搭真係麻麻地,建議大家第一次飲都係唔好咁自信🤣🤣🤣🤣,都係飲返店家調配好嘅推介飲品喇🤣🤣🤣,講返杯野飲,個茶底同葡萄柚唔係好夾,打曬交🙈,好彩寒天qq都係好食嘅🤣🤣

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

我諗大家都知《那個》d野食幾好食🤣,佢地新開依間英式主題手搖店d野飲都繼續保持高水準,私心覺得文山香檳青提霧雪依杯係必飲嘅!一定唔會令大家失望,靚仔店員s定老細s都好好服務(我突然如夢初醒發現那個好似都係全男班咁濟🤣),大家經過紅磡記得買返杯黎試下🤣