2023-04-10
日本備長炭去燒製 主打選用本地嘉美雞🥹其實搵一間好食既串燒店真係唔容易成日係香港會遇到好多都係一味勁落"黑椒"同"七味粉"😟得個"咸"字既串燒店完全食唔到食材既味道, 真係有時俾D咩我食, 唔細心D食都食唔出個隻 (你懂的🥱)今次呢間銅鑼灣日式人氣串燒店 絕對係屬於高質🥹🥹環境屬於居酒屋既格調而枱上面一早放左一塊用黎放串燒既大碟而大碟上一早已放好檸檬、青檸、醬、芥辣、柚子胡椒、一味唐辛子粉等等每樣野食都燒都恰到好處👍🏻調味等等都掌握得好好, 唔好過咸過太淡😍黎左頭2, 3串時已經忍唔住要加單🙈叫下叫下 叫左好多🙈, 基本上都中上質素😍重點推介既我都mark個👍🏻:日本柚子烏龍茶百香果梳打雞軟骨雞胸軟骨雞皮👍🏻: 一D都唔油膩, 食落非常爽口香脆雞腎雞心雞心管提燈雞腿牛舌蔥卷附月見鹽燒牛舌芯A4鹽燒和牛三角腩👍🏻: 勁香油香既和牛鹽燒牛小排👍🏻: 燒得剛剛好, 肉汁超豐富, 超勁牛香味豚肉麻薯卷👍🏻: 豚肉當中加左麻薯, 鹹中帶甜, 好特別炭燒白鱔👍🏻: 魚皮燒得好香脆, 肉質爽口青椒仔金時蕃薯雞肝醬多士(2人份)👍🏻: 個雞肝醬口感軟滑, 味道唔會過濃同膩辛辣雞胸莞茜沙律最中餅👍🏻:
其實搵一間好食既串燒店真係唔容易
成日係香港會遇到好多都係一味勁落"黑椒"同"七味粉"😟
得個"咸"字既串燒店
今次呢間銅鑼灣日式人氣串燒店
絕對係屬於高質🥹🥹
環境屬於居酒屋既格調
而枱上面一早放左一塊用黎放串燒既大碟
而大碟上一早已放好
檸檬、青檸、醬、芥辣、柚子胡椒、一味唐辛子粉等等
每樣野食都燒都恰到好處👍🏻
調味等等都掌握得好好, 唔好過咸過太淡😍
黎左頭2, 3串時已經忍唔住要加單🙈
叫下叫下 叫左好多🙈, 基本上都中上質素😍
重點推介既我都mark個👍🏻:
日本柚子烏龍茶
百香果梳打
雞軟骨
雞胸軟骨
雞皮👍🏻: 一D都唔油膩, 食落非常爽口香脆
雞腎
雞心
雞心管
提燈
雞腿
牛舌蔥卷附月見
鹽燒牛舌芯
A4鹽燒和牛三角腩👍🏻: 勁香油香既和牛
鹽燒牛小排👍🏻: 燒得剛剛好, 肉汁超豐富, 超勁牛香味
豚肉麻薯卷👍🏻: 豚肉當中加左麻薯, 鹹中帶甜, 好特別
炭燒白鱔👍🏻: 魚皮燒得好香脆, 肉質爽口
青椒仔
金時蕃薯
辛辣雞胸莞茜沙律
最中餅👍🏻: 餅皮口感脆脆, 加埋最perfect match既紅豆綠茶雪糕, 已經冇野可以挑剔
焦糖蕃薯配雪糕
呢間炭火地雞係我暫時食過好食又唔太貴既串燒店👍🏻👍🏻
整體品質超好, 質素絕對對得起個價錢🤪
一定會再去😍
(而家睇返相都想食多次😅)
另外不得不提既係服務真係唔錯, 店員都好有禮貌及細心👍🏻