餐廳: 一遊
資訊:

2024-11-06 130 瀏覽
好耐都冇嚟過尖沙咀諾士佛台食飯,難得今日一次過可以約得晒好耐都冇見嘅老朋友,所以就決定嚟一間日本居酒屋,始終我哋大家都鍾意飲酒,到日本嘅居酒屋可以邊飲邊食。呢度嘅裝修都好有日本風格,而且燈光暗暗地,一班朋友嚟食嘢飲酒就最適合。一來就要sake先啦,店員推介神龍純米大吟釀,係經過長期低溫發酵,超級容易入口,我覺得我自己一個人有一支都真係冇問題。食物方面都超正,八爪魚沙律上面有果蓉,好refreshing。炸雞軟骨同炸八爪魚用嚟送走一流!sashimi platter有生磨wasabi,超好食!油甘魚好肥美,鮑魚口感都好正,醬汁調校得剛剛好。串燒牛舌同雞肉串係我嘅最愛,食得出個火候剛剛好!鐵板宮島蠔又大隻又肥美,加埋甜甜地嘅醬汁,真係超好食,呢個我覺得係必點!海膽炒飯亦都炒得好香,為呢一餐畫上完美嘅句號。