2024-08-20
ෆ⃛ 阿爺八鮮鍋 ෆ⃛之前同屋企人食過旺角個間佢哋覺得幾高好諗住再去,點知已經結咗業😿得返尖沙咀店,平日5點至七點半$368/位喔🪸♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 花膠雞煲 ♪一去到就即上雞煲,口味都有好幾款選擇,好似泰式酸辣、韓式芝士、四川麻辣同花膠雞🐥我哋就楝左花膠雞煲,花膠都有好多舊,而且厚切有咬口 雞就半隻份量炆到好淋好入味呢🧚🏻ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 超級海鮮盤 ♪ 食完雞煲之後就可以開始打邊爐,湯底都有好幾款選擇,有辣有唔辣🌶️同屋企人就揀養生啲嘅椰子雞煲♞上咗湯底之後就隨即上埋個海鮮盤,入面有龍蝦、虎蝦、元貝、蟹、鮑魚同蠔🦪其中龍蝦同虎蝦都有驚喜,非常新鮮彈牙🦐ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 任食海鮮同埋火鍋配料 ♪對佢印象最深刻係可以任食唔同種類嘅海鮮,好似鮑魚、蝦、蠔、蟹、龍躉、白鱔等,全部都好新鮮!我哋鮑魚同白鱔都encore左好幾次⛲️除咗海鮮之外,安格斯牛同招牌手打蟹子蝦滑都大推🎖️前者嫩滑有牛味,後者爽彈足料(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5✎
花膠雞煲 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
超級海鮮盤 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
任食海鮮同埋火鍋配料 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
✎ 總括:如果鐘意食海鮮呢度真係幾適合的⚓︎ 食得出食材都足料高質 平時單點都唔平呢🍄加$20仲可以任飲啤酒汽水盒裝茶🫖Like fb仲有刺身拼盤送
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 阿爺八鮮鍋(尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號鋪
Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨