2012-03-12 362 瀏覽
同學聚舊又黎la! 由於我地一 眾姊妹都極之喜歡打邊爐,而且又極之喜歡食海鮮,所以經友人介紹下,預訂左上星期六ga"九龍城海鮮火鍋". 有d同學揸車都好方便,因為門口有待客泊車,係正門口最方便ar!我地一行十人雖然係第一次去,不過火計們都好熱情招呼,介紹不同湯底同海鮮比我地. 我地最後揀左"鯊魚骨花膠筒鍋"做湯底,貪佢夠滋補ar ma. 當然我地梗係要食呢度最正ga刺生海鮮la, 我地首先叫左"三式剌身拼盤",美道極之鮮味ar,之後重叫左"活魚刺身(我忘記係咩斑la,因為佢個度實在太多種類ga魚la)",同ma"南非鮑魚",好鮮甜味,極正到暈ar!!湯底到左,我地梗係急不及待滾野食la,我地叫左"花膠筒",好補好溶好正ar, 重有打邊爐不得不叫ga"手切本地肥牛",叫左兩碟tim,好有牛味,好好味ar. 另外重有巨大鮮甜ga"美國桶蠔", "手打蟹籽蝦滑", "手打蟹籽墨滑", "手打四寶丸","韭菜餃","全部餃同丸都好好味,新鮮味道好. 重有我ga至愛"椒鹽三文魚皮"等等,勁鬆勁脆ar. d野食太好味la,個個都讚個不停,所以有d都野食都影唔切相就食完la我地飲飽食醉已經11點
手切牛好夠牛味ar!! Yummy!!
好新鮮,一d都無腥味!! Yummy!!
三式剌身拼盤極之鮮味! Yummy!!
同學聚舊又黎la

)",同ma"南非鮑魚"
,好鮮甜味,極正到暈ar
!!

我地飲飽食醉已經11點la,大家都非常滿意呢一餐,個個都話下次聚會再呢過ar
. 不過我自己就等唔到甘耐la
, 我已經book左下星期日再同我屋企人去,因為呢度d野新鮮好味,第二間有d可能係會平d,但係一分錢一分貨,好過食完都覺得唔好味. 有好野,梗係要同屋企人再食多轉la
!! 今次真係多得好姊妹介紹呢間野la

好期待今個星期日再來臨ar
!!

2012-03-10
三式剌身拼盤極之鮮味! Yummy!!
好新鮮,一d都無腥味!! Yummy!!
手切牛好夠牛味ar!! Yummy!!