冇得堂食日日喺屋企煮晚飯唔想咁悶一星期都有一日係煮西餐🥩俾草根姐姐發現surnohk有出Semi cooked pack,餐廳開喺公司附近,當然要試一試😆今次買咗2款食物包同外賣咗個特價飯返屋企食。.食物包已經預先煮好9成,返去按指示加熱或者炒兩炒就食得,真心好方便🤟🏻😎.📍伊比利亞豬肋骨($98)Iberico Pork Ribs 個ribs有5條,可以揀配煙熏燒烤醬或者蜜糖芥末醬🍯。燒烤醬好濃郁,味道都唔錯,肉量唔算少,不過可能由於啲肉醃得耐咗,肉質比較散,唔夠Juicy,呢一點扣咗啲分。另外佢仲配埋三色椒同菇片俾你伴碟,整完出嚟又的確係幾靚仔嘅😌。.📍帶子銀魚柳醬意粉($ 88)Scallops Spaghetti in Anchovy Sauce帶子有三大粒,返去自己煎到金黃色💛,厚身之餘食落嫰滑。意粉本身煮好,只需要加佢比嘅醬、蒜片🧄同菇🍄炒兩炒就食得,炒起嘅時候味道好香,不過個銀魚柳醬真心辣💚🌶,鍾意食辣嘅應該覺得好惹味。.📍黑毛豬火腿蘆筍意大利飯($78)另外佢推出咗一個特價外賣Menu,價錢都唔算貴。不過個飯同想像中有啲唔同,冇乜賣相可言,見唔到一塊塊嘅黑毛豬火腿,得好
冇得堂食日日喺屋企煮晚飯
唔想咁悶一星期都有一日係煮西餐🥩
今次買咗2款食物包同外賣咗個特價飯返屋企食。

📍伊比利亞豬肋骨($98)
Iberico Pork Ribs
📍帶子銀魚柳醬意粉($ 88)

📍黑毛豬火腿蘆筍意大利飯($78)
另外佢推出咗一個特價外賣Menu,價錢都唔算貴。不過個飯同想像中有啲唔同,冇乜賣相可言,見唔到一塊塊嘅黑毛豬火腿,得好多切到好碎嘅火腿粒🥓。不過其實調味唔錯,再加上佢落咗芝士🧀,整體嚟講都幾好味。 份量唔多,大概啱啱好夠一個女仔食。