2025-01-06
今晚我哋去咗將軍澳嘅坑口東港城,繼續發掘有咩好食嘅泰國美食!呢間餐廳叫「泰國婆」,個名真係幾有趣,入面嘅裝修都幾特別🤭椰汁珍多冰🥥呢杯冰飲用咗香濃嘅椰汁,搭配斑斕條,口感滑順,食泰國野飲就最岩😌泰式奶茶🧋呢杯泰奶味道濃郁甜而不膩,真係泰國風味十足,好飲返咗泰國咁😍香茅雞翼🐓雞翼經過香茅醃製,外皮香脆,肉質嫩滑,咬落去有濃郁嘅香氣,而且入面夠晒juicy😋馬拉盞炒雜菜🥦雜菜炒得恰到好處,保持原汁原味,配上馬拉盞炒,更加惹味🤤泰國婆炒飯🍚炒飯粒粒分明,香氣四溢😌配料有臘腸片同粒粒增添咸香,仲有啲蛋點綴下😋泰式街頭椰子粟米雪糕🥥🍨呢款雪糕口感特別,椰子味超濃郁,搭配粟米嘅甜味同椰肉條,真係好特別🤩🤑 人均消費:~$185🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:泰國婆 (將軍澳)將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hk
椰汁珍多冰🥥
泰式奶茶🧋
香茅雞翼🐓
馬拉盞炒雜菜🥦
雜菜炒得恰到好處,保持原汁原味,配上馬拉盞炒,更加惹味🤤
泰國婆炒飯🍚
泰式街頭椰子粟米雪糕🥥🍨
🤑 人均消費:~$185
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:泰國婆 (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #坑口美食 #東港城 #泰菜 #泰奶 #泰國婆