2022-08-06 22 瀏覽
灣仔聖佛蘭士街呢一條斜路上 有一間串燒小店 見到門面嘅裝修真係有一種去左日本旅行 小巷中尋找美食嘅感覺🇯🇵 店內嘅紅色燈籠同日式海報都好有日本居酒屋嘅味道🥹小店舖位唔算好大 不過亦有齊高枱同四人枱 適合小情侶或朋友相聚 食下串燒 小酌兩杯🍶串燒等食物價錢合理 而且份量足夠👍🏻 即叫即燒 所以每道菜式串燒都熱辣辣👅 今晚就食左以下食物 有“😋”為特別推薦食物😋黑毛豬五花腩 豚肉味香濃 調味好入味 燒到有點香口🤤😋汁燒澳洲露荀肥牛卷燒完都好juicy👍🏻😋孜然燒羊肉串羊肉愛好者必試 羊味香濃多肉汁👅日式雞腿肉串雞皮(兩串)鮮燒流浮山生蠔蒜蓉焗娃姓菜😋秘製黄金蒜蓉茄子皇好大條😍 加上大量蒜蓉燒 好惹味👍🏻😋芝士黑松露燒巨菇上菜就聞到好香黑松露味🤤 菇好juicy 每啖都有大量拉絲芝士同黑松露🤩煙肉荔枝卷一口甜番薯😋芝士年糕煙煙韌韌 熱辣辣 兩個人食一人一件啱啱好🥰😋菠蘿燒菠蘿特別多汁同甜 必食🌟

😋黑毛豬五花腩
豚肉味香濃 調味好入味 燒到有點香口🤤