2025-01-27 0 瀏覽
Jojo India係香港好出名的一間印度連鎖餐廳,於1985年成立,食物種類豐富,南印度北印度乃至阿富汗既菜式都有~一入到去店員姐姐就端上餐前小食印度脆餅配四種蘸醬,十分開胃。印度菜怎麽少的了panipiri薄脆球,配有兩種醬汁,青色清新帶薄荷香,紅色酸甜帶果香,要把兩種醬汁倒在脆球中間再一口吃下,非常有異域風情。因爲可以食小小辣所以叫左阿富汗烤羊肉,好得意,整個鐵板上來,聽到滋滋油聲,真係都幾辣,不過好爽!野飲我地有一杯熱瑪薩拉奶茶,超多香料好好味!另一杯mango lassi,好順滑,濃濃果香,推薦!最後甜品怎少得印式雪糕Kulfi我地就選左開心果口味,Kulfi的整體感覺冇雪糕咁凍,奶味十足,入口順滑更食到一顆顆果仁顆粒,超有層次感。