2023-05-02 48 瀏覽
元朗新開日本料理,港島同埋九龍都有分店,但係平時見到都冇食過,今晚就係諗到食咩所以決定咗入去。首先點咗一個常滿卷醫下肚先,一上枱見到好多飛魚籽伴碟,常滿卷做功非常精緻,卷物有海膽鋪面,口感新鮮,魚生則有三文魚和帶子,卷物裡除了飯之外,還有牛油果和雞蛋及其蟹柳,感覺相當清新爽口。然後點了一個六杯蠔,擺設盛裝着六杯蠔,其攞設還會閃閃發光相當吸睛,蠔身相當肥大鮮甜。計而點了一個雜錦炸物拼盤,拼盤內有薯條,吉列蠔,炸雞塊,炸蝦,感覺包羅萬有,而且香熱可口,一定係即炸,保證新鮮。然後點左啲燒物分別是黑糖燒菠蘿,鴛鴦翠玉瓜,同埋燒雞翼,菠蘿非常甜和多汁,翠玉瓜相當爽脆很有田園風味。飲品就點了菠蘿汁和橙汁,唔太甜幾好飲。總括係高質料理,值得一試。

飲品就點了菠蘿汁和橙汁,唔太甜幾好飲。

總括係高質料理,值得一試。