2024-06-15 3002 瀏覽
我同老公平時好鍾意食米線,今次同埋幾位朋友嚟咗食嘢,真係大開眼界!叫咗個胡椒豬肚雞鍋配米線,份量勁多,而且整得好香。胡椒湯底好夠味,豬肚爽脆,雞肉味道好香,米線又滑又吸湯,真係好正!仲有叫咗個好特別嘅籠仔飯,入面配料有海蜆、臘腸、海蝦,用海鮮蒸出嚟嘅飯真係特別唔同。飯粒粒分明,充滿海鮮嘅鮮味,真係啖啖都係鮮味!如果唔係要咁多嘢食,我可能會叫多一份籠仔飯。我朋友叫咗個黃金蟹黃飯,轉米線。我食咗少少,感覺口感好誘惑,而且有好重嘅蟹黃味。蟹黃濃郁,飯粒軟糯,真係好美味!佢哋嘅招牌海鮮蒸氣火鍋。啲大頭蝦勁大隻,勁多膏,而且好新鮮。海鮮款式真係好多。用蒸氣火鍋蒸海鮮,可以keep到所有海鮮嘅原汁原味,真係鮮甜無比!

胡椒豬肚雞鍋
蒸氣海鮮
臘腸海蝦籠仔飯
黃金蟹黃米線
胡椒豬肚雞鍋
2024-06-12
6 分鐘 (堂食)
  • 胡椒豬肚雞鍋
  • 黃金蟹黃米線