韓屋

Hanook Korean Restaurant
2024-03-28 266 瀏覽
我哋今次繼續嚟到韓國街搵嘢食🥢。之前都有介紹過韓國菜最多人識嘅燒肉🔥、定食🍱、冷麵🍜等等。但係其實韓國菜唔少得有啲傳統養生料理♨️,平時大家可能去到韓國旅行先至食到✈️,我哋今日一於就喺香港試下蔘雞湯🐔。.🐓蔘雞湯($168)真係煲得超級腍👅,雞肉嘅肉質好軟腍,連骨頭都煲到可以喺口裏面化開🦴,鍾意食骨髓嘅朋友可以啜埋裏面嘅精華。湯裏面雞味幾香🐥,亦都有人蔘嘅甘味,同時唔會濃到有澀味🙌🏻。雞裏面亦都養咗米粒🍚,煮完出嚟已經超級綿,吸晒湯嘅味道。.🥟蒸醬牛小排餃子($88)有驚喜,裏面好足料😋,肉嘅份量超級多,食落嘅牛肉香味亦都好濃、好香🐮。而且裏面嘅餡整得幾好,有彈牙嘅口感🫦,好食。.🌾韓國甜米水($25)食得韓國嘢,梗係要配返韓國嘅飲品啦🇰🇷。我哋就鍾意呢款帶有米味、甜甜香香嘅特色嘢飲🍬,搖勻之後仲食到啲米粒添。.🍇韓國果肉果汁(提子)($25)呢一款都好啱配埋韓國嘢一齊食✌🏻,提子味,加埋食到嘅粒粒果肉👅,好有feel 。
🐓蔘雞湯($168)
🥟蒸醬牛小排餃子($88)
🌾韓國甜米水($25)
🍇韓國果肉果汁(提子)($25)
2024-03-25