2024-06-16 18 瀏覽
假日來到銅鑼灣時代廣場shopping,朋友建議到附近登龍街永光中心的「究極堂」午餐,原來這裡的午市套餐性價比高,每個套餐也配麵豉湯及沙律。》究極丼 $209必點之選!!!刺身有多款,有牡丹蝦、三文魚、三文魚子、油甘魚、帶子、吞拿魚蓉及海膽, 牡丹蝦好大隻,而刺身好新鮮,丼飯仲跟咗紫菜蛋黃,撈飯勁好味!》刺身定食配白飯$178刺身同樣高質同新鮮,簡單配芥辣同鼓油已帶出鮮味,珍珠米粒粒分明。》韓式泡菜章魚玉子燒$78玉子好滑好滑,以泡菜做餡少少辣好好味!》帶子他他$38帶子厚身味美,配粒粒三文魚籽帶出鮮味!朋友還告訴我,如果想一大班朋友去食日本菜,呢間都係佢嘅首選餐廳,因為這𥚃有VIP房可以book,而且地點方面,銅鑼灣及炮台山分店都有,而且沒有最低消費,下次一於試吓,值得推介!究極堂 (永光中心) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
》究極丼 $209
刺身定食配白飯$178
》韓式泡菜章魚玉子燒$78
玉子好滑好滑,以泡菜做餡少少辣好好味!
》帶子他他$38
帶子厚身味美,配粒粒三文魚籽帶出鮮味!
究極堂 (永光中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓