2022-04-06 460 瀏覽
呢間位於上環新開嘅多國菜小店門面唔大,座位亦唔多,但試過後發現內有乾坤,菜式新穎有創意,將中西日式融會結合,每一款食物都係一款藝術🎨媲美高級餐廳👍🏻今次食左 Gai Bao Zai,用上台灣掛包嘅皮再加一啲慢煮海南雞,仲有秘製醬汁酸酸甜甜真係好開胃好好食❤️蟲草花忌廉湯好creamy 好香濃,上菜嘅時候見到真係好似一幅畫☺️我哋仲叫咗臘腸卡邦尼意粉配日本溫泉🥰我同朋友一致覺得呢一款creamy得黎又唔漏,pasta煙韌好好食,好掛汁。再配埋臘腸嘅鹹香同埋溫泉蛋嘅蛋汁,成個配搭充滿視覺同味覺嘅衝擊,10分我會俾10分!🥳呢一個酸種麵包整嘅菠蘿包再配埋花生小紅莓牛油🧈,聞落已經好香,食落鬆軟可口,下午茶黎食一個都真係好正!😍成餐飯我地最麻麻哋嘅係杯奶茶,感覺上太甜(亦有可能係我自己個人感覺,因為個人鍾意茶味龍啲同埋甜味少啲嘅),相信如果鍾意奶味同甜味比較重啲嘅朋友會適合多啲☺️🥳Overall 你講呢間餐廳性價比高,最好book定位黎!坐喺吧枱望住廚師👨‍🍳Luke煮嘢都好似一個表演咁🥰👍🏻呢一餐飯值得比8.5/10!
Gai  Bao  Zai

Cordyceps  flower  cream  soup

Chinese Sausage Carbonara

Homemade Sourdough pineapple  bun

Milk  tea

2022-04-05