2022-09-12 1033 瀏覽
 #望月-我期待左好耐嘅流心奶黃月餅終於有啦,好想知道咁多間黃店月餅入面,望月嘅流心奶黃點解咁多fd都話好食,甚至早烏嘅時候已經賣哂,小妹有幸喺早鳥嗰陣買左盒😙🥮【流心奶黃月餅 (4件禮盒裝)】 早鳥價$178 (9/10)將望月自家研製嘅流心奶黃,融入奶黃月餅,一口咬開,香濃留心瞬間遍及味蕾,一試難忘,事實真係好好食,鹹蛋味嘅留心奶黃,奶黃豆蓉配以酥皮月餅,唔會好甜之餘,食完都想繼續再食,一次過好快就食左兩個😂,下年我都係會繼續買睇到呢個簡介都會想買,說明書就建議冰格可以存放45日,普通雪櫃可以儲存10日,室溫可以儲存3日📝用焗爐或者氣炸鍋以180度焗8分鐘?呢個絕對唔適用於喺雪櫃攞出嚟嘅月餅我試過跟住說明書解凍後再用焗爐去焗,出嚟嘅效果唔係流心,只係普通嘅奶黃月餅😂,之後我再焗到佢流心為止,再試多個月餅發現焗大約13分鐘左右就係最流心😆,如果大家焗完之後冇流心效果,就再焗多陣,然後拎出嚟之後靜置一陣,令到個皮酥化返就可以食啦我呢道就唔hashtag邊區啦,因為月餅實體店大多都係短期限定-📍【望月 Patisserie La Lune】 (換領)旺角銀行中心1樓中庭銅鑼灣東角廣場2樓
 #望月

睇到呢個簡介都會想買,說明書就建議

📝用焗爐或者氣炸鍋以180度焗8分鐘?

呢個絕對唔適用於喺雪櫃攞出嚟嘅月餅

📍【望月 Patisserie La Lune】