2023-06-29
📍Cube O - 荃灣西行入去嗰刻,感受到一陣微風同埋海洋嘅氣息🌊餐廳嘅設計真係唔得了👏🏻每張桌子上都有一個透明嘅缸子🪼裡面有著漂浮著嘅水母!隨水飄流身影好優雅,好似跳舞咁👯🏻♂️當我哋注視住佢游嚟游去嘅時候,就好似自己都喺水中咁😌🦞法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫蟹肉同龍蝦味道好鮮甜🧀配上馬斯卡邦尼芝士嘅泡沫😋咸咸香香飲落更香滑惹味!份量幾足料每啖都有蟹肉絲👍🏻🐖慢煮加拿大帶骨豬鞍💧豬鞍好嫩好多汁,啲肉質好細緻!咬落去就嚟一陣陣嘅濃郁豬肉味🐷慢煮完粉嫰粉嫰夠晒Juicy😋蘸一下醬汁配搭更加好味!🦐西班牙紅蝦三文魚子意大利飯西班牙紅蝦好多蝦膏🤤意大利飯濃稠、粒粒分明再加埋三文魚子😳散發出一種鹹香海鮮風味🌊夠晒滋味!臨走我哋同四圍嘅水母打卡影相📸發現有個水母萬花筒🪩入面超級靚超多水母🪼配合燈光氣氛好夢幻🥰嚟水母餐廳一定必到哩個景點打卡😍真係靚到少女心爆發呀!📍Cube O - Journey with Seajellies荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓T-able指數:4.5/5
🦞法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫
🐖慢煮加拿大帶骨豬鞍