2024-11-11
中意食秋刀魚嘅朋友有福了,黎到秋刀魚嘅旺季,尖沙咀鮨燐推出秋刀魚套餐,仲做埋75折優惠,食物都超級豐盛,中意食秋刀魚嘅唔可以錯過套餐包含前菜、刺身、炸物、燒物、壽司、釜飯、湯及甜品,我自問都算大食,完餐之後都覺得好滿足。本身都擔心秋刀魚難處理,因為如果内臟處理唔好會有苦澀味,但今次整餐下來都沒有苦澀味,令人滿意。開頭嘅秋刀魚刺身擺得好靚,打卡一流,入口肉質緊實,好正。秋刀魚他他搭配葱,味道清新。秋刀魚天婦羅真係令人印象深刻,首先整個魚肉好厚身,而炸粉又唔會厚,一啖入口就是香,我個人認為秋刀魚係一款生食或者熟食都係好有特色嘅魚類,天婦羅搭配少少梅醬,恰到好處咁避免油膩感。之後嘅照燒秋刀魚、秋刀魚壽司同卷物當然唔會少,真係盡情演繹秋刀魚呢款魚類嘅做法。雖然套餐主題係秋刀魚,但都包含其他食材,用料同味道都毫不馬虎,例如仙鳳趾刺身,非常creamy飽滿,搭配柚子啫喱,味道好清新。仲有唔少得大家最愛嘅中拖刺身及大拖手卷。北海道紫針海膽軍艦好足料,上面海膽堆到滿瀉。去到最後仲有個釜飯,上面依然唔少得今餐嘅主角秋刀魚,將魚肉撈碎去拌飯,真係超級香口好食。食埋甜品飲埋湯,真係好飽肚啊!整餐都令人非常滿
本身都擔心秋刀魚難處理,因為如果内臟處理唔好會有苦澀味,但今次整餐下來都沒有苦澀味,令人滿意。開頭嘅秋刀魚刺身擺得好靚,打卡一流,入口肉質緊實,好正。 秋刀魚他他搭配葱,味道清新。 秋刀魚天婦羅真係令人印象深刻,首先整個魚肉好厚身,而炸粉又唔會厚,一啖入口就是香,我個人認為秋刀魚係一款生食或者熟食都係好有特色嘅魚類,天婦羅搭配少少梅醬,恰到好處咁避免油膩感。 之後嘅照燒秋刀魚、秋刀魚 壽司同卷物當然唔會少,真係盡情演繹秋刀魚呢款魚類嘅做法。
雖然套餐主題係秋刀魚,但都包含其他食材,用料同味道都毫不馬虎,例如仙鳳趾刺身,非常creamy飽滿,搭配柚子啫喱,味道好清新。 仲有唔少得大家最愛嘅中拖 刺身及大拖手卷。 北海道紫針海膽軍艦好足料,上面海膽堆到滿瀉。 去到最後仲有個釜飯,上面依然唔少得今餐嘅主角秋刀魚,將魚肉撈碎去拌飯,真係超級香口好食。 食埋 甜品飲埋湯,真係好飽肚啊!整餐都令人非常滿意,食曬唔同做法嘅秋刀魚,仲有各種靚食材,最緊要係好飽肚好爽。