今日嚟到屯門市中心嘅茶木🤍呢間嘅風格好特別🤍以木系色調為主題~環境都幾闊落🫡我同朋友叫咗幾款唔同嘅食物,最推介就係茶香三文魚湯漬飯🤤個三文魚好厚一塊,燒得好香脆,食落仲好嫩滑~~正❤️最最最有特色嘅係個茶湯,一開始以為茶湯飯感覺怪怪地,原來超級好食!個茶湯配埋啲木魚碎呀、炸米通和櫻花蝦送啖飯一齊食,個味道非常絕配👍🏻👍🏻之後叫咗個路邊灘小食,有台灣腸、福州魚丸和鹽酥雞扒,每款都各有特色,一次滿足🤩再嚟就係櫻花蝦花枝餅,賣相金黃色十分吸引,每一舊都有櫻花蝦嘅鮮味,味道相當惹味👍🏻仲有仲有叫咗黑麻油雞翅,黑麻油相當入味,雞翼肉質鮮嫩❤️食咗咁多小食緊係要叫返碟櫻花蝦魚湯浸娃娃菜清清腸胃,而櫻花蝦嘅味道令成個菜更有鮮味~🥳🥳最後就叫咗2款甜品,分別係芒果吉士可頌窩夫和白朱古力抹茶可頌窩夫兩款都係牛角包窩夫,口感酥脆,吉士甜而不膩,滑溜中帶奶香~🙌🏼飲品方面我地叫晒3款唔同嘅有機臺灣高山茶:茉莉龍珠茶、巨峰烏龍茶、御露紅茶,飲落清新得嚟唔會苦澀😚