2022-11-23 148 瀏覽
呢間位於銅鑼灣嘅西日cafe,無論環境定食物質素都好有水準👍🏻 仲會用上時令食材,定期推出新menu,總有一款啱你心水☺️—————晚市-黑和牛火石燒 ( $588 )🥗前菜有4款,包括松葉蟹肉牛油果沙律、吉列廣島蠔、燒北海道刺身帶子配南瓜泥、法國鵝肝多士配無花果,由左邊食到右邊、由淡味食到濃味,咁就唔會影響到味道啦~-🥣吸物法式龍蝦濃湯真係超濃,面頭再淋上蝦油,令到味道更鮮更出😋-🥩烤物!重頭戲 — 黑和牛火石燒,用上美國黑和牛,頭30日草飼,之後再轉穀飼,所以牛味夠出肉質又夠肥嫩🤤 配上3款醬汁,分別係牛肝菌汁、岩手縣芥末籽同自家調製嘅柚子燒汁。不過因為牛肉本身都有用鹽調味,港🐷就覺得咩都唔點最好味😋 燒嘅時候可以每邊先燒10秒,再慢慢因應自己中意嘅熟度5秒咁加上去~-🍝洋食黑松露闊條麵,黑松露味好香,醬汁好夠🤓-🥞甜品自家製pancake,連麵糊都係即調嘅,食落介乎於梳乎厘同蛋糕之間嘅感覺,面頭加上雲尼拿雪糕同北海道紅豆🫘,甜度啱啱好,好滿足!-呢個係一人套餐嚟嘅,不過份量都幾多,建議2個人嚟嘅,可以叫多個主食share,咁就啱啱好喇😌 港🐷就試埋signature嘅16小時慢煮黑

—————
晚市-黑和牛火石燒 ( $588 )

🥗前菜

🥣吸物
法式龍蝦濃湯真係超濃,面頭再淋上蝦油,令到味道更鮮更出😋

🥩烤物!

🍝洋食
黑松露闊條麵,黑松露味好香,醬汁好夠🤓

🥞甜品

呢個係一人套餐嚟嘅,不過份量都幾多,建議2個人嚟嘅,可以叫多個主食share,咁就啱啱好喇😌 港🐷就試埋signature嘅16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵!經過慢煮嘅燒腩仔,皮極脆,脂肪融化肉夠淋!