2024-09-01
大閘蟹放題餐😍😍 快又一年又到大閘蟹季節, 啱啱見到已經開始有酒家出大閘蟹放題, 今日拿拿聲收工去九龍灣食😋😋 大閘蟹有清蒸、太雕同埋鹽焗! 三款都試咗, 當中鹽焗超惹味, 太雕有淡淡酒香👍 總共食咗十幾隻蟹全部都係爆膏😍😍😍 除咗大閘蟹之外竟然扁皮鴨都有得飲食!!!! 真係不得了食咗超多🤣🤣 外皮酥脆 帶有少少肉, 食落有啲咬口亦唔會過份油膩, 食完好滿足👍👍👍 除此之外仲有海參、鮑魚、同埋大量小菜仲有點心! 鮑魚非常軟淋淋 好入味😋😋 另外 竟然有一個 大驚喜係佢個避風塘雞翼, 呢個雞翼我真係可以打賭係人生食過頭三名嘅世一雞翼, 外皮非常酥脆而且係生炸嘅口感, 呢一個真係超級驚喜! 大閘蟹季節一大班人如果去食呢一啲放題嘅話真係好抵食, 除咗大閘蟹仲有唔同嘅小菜又唔使屋喺屋企洗碗非常方便👍👍👍