2023-06-17 105 瀏覽
好多年之前食過,當時已經覺得好好味,今日心血來潮,所以一家人再黎多次。係樂天皇朝,絕對唔可以唔叫嘅一定係小籠包。由於daddy mammy第一次黎,所以我叫咗佢哋招牌8色小籠包,代表8種唔同嘅味道,包括原味、鵝肝、芝士、蟹粉、黑松露、川味、絲瓜同埋蒜香。佢哋嘅小籠包不愧為招牌菜,一直都保持到水準,皮薄、湯多,咬落去每一啖都好滿足。跟住係蟹粉鍋貼,係「廚師推薦」,外脆內軟,入面亦有少少湯,加埋蟹粉嘅鮮味,口感好好。再黎係菜肉餛飩拉麵。講真,菜肉餛飩係上海菜嘅招牌菜,食上海菜無理由唔叫呢款。我覺得佢哋都好味嘅,個拉麵同埋湯都配合得好好。跟住係生煎包。可惜呢度嘅生煎包出品只係一般,下次唔會再叫。最後係饅頭,本身想order炸嘅,剔錯咗蒸饅頭,下次會叫返炸嘅。

跟住係生煎包。可惜呢度嘅生煎包出品只係一般,下次唔會再叫。

小籠包
小籠包
蟹粉鍋貼
菜肉餛飩拉麵
菜肉餛飩
  • 特色皇朝小籠包(八色)