2025-01-04
最近我同幾個朋友諗住去你哋餐廳食飯,結果真係令我哋好失望,心裡充滿憤怒,呢次經歷真係差到無朋友。我哋大約晚上快11點到達,睇見裡面有唔少空位,入座率大約50%左右。根據網站顯示,餐廳嘅營業時間係到凌晨兩點,我哋以為唔會有問題,可以安心享受晚餐。但係當我哋走入去時,職員竟然話要等半個鐘!我哋心裡直諗:為咩會咁?等咗半個鐘,終於叫我哋進去,但竟然安排我哋坐一張四人桌,仲要加一張摺凳!五個人擠埋一齊,根本冇空間,真係好唔合理!大家都覺得好被唔尊重,心裡都火都嚟x埋!咁樣根本就唔符合一間餐廳嘅基本服務標準!於是我哋就問可唔可以安排一張六人桌。但職員嘅反應真係令人火都嚟x埋x2!佢哋話其他桌已經被預訂,仲一副唔耐煩嘅樣子,似乎我哋嘅要求好x過份!咁樣嘅態度,真係令人火冒三丈!明明餐廳裡面仲有咁多空位,佢哋卻因為自己嘅安排,令我哋感到無比不快!我哋真心覺得,作為顧客,應該受到基本嘅尊重同友好對待,而唔係咁冷漠同唔耐煩!面對呢種情況,我哋最後決定離開餐廳,因為根本冇心情食飯!大家原本期待有一頓愉快嘅晚餐,結果卻因為咁差嘅服務而感到無比沮喪,真係好失望!如果服務態度一直咁,將來嘅顧客都會同我哋一樣感到
如果服務態度一直咁,將來嘅顧客都會同我哋一樣感到失望。餐廳嘅服務質量真係影響顧客滿意度,希望你哋可以引以為戒,讓員工明白顧客嘅需求係幾咁重要!希望你哋重視顧客服務嘅培訓,讓所有職員都可以友好、耐心咁對待每一位顧客,而唔係咁冷漠、唔尊重!
呢次經歷真係令我哋好氣憤,將來我哋絕對唔會再光顧呢間餐廳,再見!