2024-08-11
一直想搵機會試呢間pizza, 發現淘大都開咗分店,九龍區人有福了!舖頭主打酸種薄餅,用手工製酸種麵圈黎製作pizza,薄身批底配合煙韌批邊,口感豐富。口味多變,成日會有新口味。每個Pizza都餡料十足至尊意大利辣肉腸薄餅 $168今次揀咗意大利辣肉腸pizza, 每一口都食到辣肉腸片。香濃嘅芝士蕃茄醬底配合鹹香嘅鹹肉腸,再加上餐廳調配的香草醬(garlic & herbs sauces),酸酸甜甜,令人食唔停口。而且香草醬減少咗pizza的油膩感,好開胃。Oreo chocolate doughnut $38餐廳另一主打係爆餡doughnuts,總共有9款味道,開心果、Nutella、biscoff 呢d 熱門口味應有盡有。Doughnut 可以選擇果上白砂糖或者肉桂糖,我個人喜歡肉桂糖,因為多咗一陣香味。Doughnut外表香脆,口感鬆軟,食多幾隻都唔覺膩。
至尊意大利辣肉腸薄餅 $168
Oreo chocolate doughnut $38