2016-05-20
今日同老公食佢餐生日飯~上open rice睇到呢間野都好多讚喎!個炒飯幾得意所以就想黎試下囉~嗱,應該係我地唔好彩,遇到個女黑臉廚師~其實佢全程都係唔多有禮貌~估計佢都係唔多喜歡自己份工先會有呢個表現。我入到去睇個餐牌,二人餐既野就唔多岩食~ 所以散叫左0的野食我問左個"經理"個炒飯係咪可以整公仔,佢話係!咁我就叫左個炒飯~ 但個黑臉女廚師就話散叫無架喎! WHAT?咁叫左"經理"黎啦~ 我話for生日架,電話訂枱時都講左!咁之後就整番比我~但你地睇下佢幾咁有'heart'咁整0的公仔出黎!最好笑既係,佢問我想整咩公仔,我話batman佢話整唔到,咁ironman,佢話都整唔到!然後我問佢:'咁你識整0的咩呀?' 佢又問番我轉頭:'咁你想要0的咩呀?' 其實我真係用盡左我EQ同佢好好'溝通'我唔想食生日飯搞到咁唔開心囉~ 之後佢話只可以整到hello kitty,三眼仔呀,minion呀!最後我揀左minion! 但你地睇下個minion~ 係一隻'miu'嘴既minion! 佢整左隻同佢自己一模一樣表情既minion! LOLOLOLOLOLOLOLOLOL!!! 嗱,公平0的講,
但個黑臉女廚師就話散叫無架喎! WHAT?
嗱,公平0的講,我相信呢間野都有有heart既廚師,睇下之前其他人既post,你會見到整得好靚仔既公仔炒飯,再公平0的講,其他既服務態度完全無問題!但認真mode,如果你想去同人食生日飯或者其他celebration就最好唔好揀呢間野!因為你唔知自己幾時唔好彩會遇到黑面女'廚神'~
其實隻山寨kitty連對中國情侶都嫌佢太山寨!個男人問:'這個是hello kitty嗎?' 山寨到強國朋友都認唔出!OH MY GOD!
我又上左一課了!以後都唔會再幫襯呢間野雖然個刺身幾新鮮,個蒸蛋都幾好味,但服務態度真係差到一個點.....食到要受氣真係再好味我都唔會再去!
最後奉勸黑臉女'廚神'一句,你咁唔鍾意自己份工就咪鬼做啦!
P.S.這個是我第一個openrice既post, 我估我只會係好喜歡好喜歡間餐館or 好唔喜歡好唔喜歡先會有動力上黎寫~ 好可惜,第一個post 就咁留以上既comment!~~~
Well~ 講完~~ 要忘記呢件事!希望以前唔會再見到黑臉女'廚神'你唔好轉去第二間餐館做,唔想再見到你囉!!
well,